Лекар от ТЕЛК комисия арестуван за искане на подкуп

Вероника Шербанова 16 април 2013 в 16:41 1410 1

Лекар, Снимка: БГНЕС
Лекар, Снимка: БГНЕС

Лекар от ТЕЛК комисия в Пловдив беше арестуван, след като поискал подкуп от 300 лева, за да освидетелства пациент.

Пациентът се явил пред комисията за ново освидетелстване, след като изтекъл срокът на издаденият му преди това документ. Лекарят – 68-годишният д-р Марин Маринов, обаче му казал, че вече е здрав и ако иска да бъде освидетелстван отново, трябва да му плати 300 лева.

Мъжът веднага се обърнал към полицията, където разказал за случилото се. Служителите маркирали парите за откупа, а пациентът си уредил нова среща с д-р Маринов. На срещата пациентът предал парите, а лекарят бил задържан от полицията.

Д-р Марин Маринов е бил задържан за 24 часа, след което е освободен, тъй като имал много заболявания, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галина Андреева, цитирана от „Фокус“.

От прокуратурата трябва да изяснят дали лекарят е бил член на комисията или е бил привикан като експерт. Едва тогава може да му бъде повдигнато обвинение. 

Ако се окаже, че д-р Маринов е длъжностно лице, той може да бъде осъден на 6 години затвор и глоба в размер фо 5000 лева. Ако пък не е длъжностно лице, той може да получи наказание от 2 години затвор и глоба от 100 до 300 лева.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!