Оргията на простаците

Николай Слатински Последна промяна на 31 август 2016 в 07:35 52708 22

"Случаят с гадното видео за кмета и премиера в никакъв случай не е изолиран. Такива са сигурно 80% от паразитите, нахранени и прехранени от управляващата партия! А апетитът идва с яденето. Те искат още, още, още, макар че така са се разплули, че гласовите им струни произвеждат само словесни оригвания, мръснишка лексика, цинично приказване и вербални повръщания. Те не говорят така, защото са пияни. Те така си говорят, те СА това. И нищо друго", пише във фейсбук профила си специалистът по национална сигурност проф. Николай Слатински.

Те живеят в непрекъсната оргия - пари от еврофондове, пари от държавни поръчки, пари от контрабанда, пари от корупция. В България е небивала оргия на "усвояване" на пари - падащи от Европа, от небето, от политиката, от непотизма, от връзкарството, от пълния разпад на ценностите, от мутризацията и опростачването на целия наш живот, от разкъсването на социалната тъкан - това всичкото е пълзящата и опоскваща всичко дебилизация в отечеството ни!

Нима не се виждат специалните хора в общините, които работят за Партията, за Центъра, за Властта - те са с луксозни коли, луксозни кабинети, луксозни костюми, луксозни секретарки - за разлика от простосмъртните служители, които в мизерия и истински бюрократичен ад работят за бедните, болните, нещастните, пенсионерите, майките с малки деца, хората с увреждания…

Нима не знаем десетките и стотици случаи на трибуни без стадиони, зали без оборудване, стадиони без хора за тях, спортни площадки на края на селата, оцвъкани от кокошки, овце и кози, какви ли не съоръжения – построени без да бъдат питани „малките“ кметове, защото „големите“ е трябвало да забършат и наместят едни пари и да пратят 10-15-20% от тях в куфарчета за Столицата…

Нима не се виждат некачествените, издържащи едва няколко месеца негодно асфалтирани пътища, безхаберно прокарани канализации, криво-ляво налепени по площадите плочки, забитите с неизползвана и неизползваема прескъпа техника селски поликлиники, клиники в градчета от селски тип и болници в големшки градове…

Нима не се виждат разпиляваните с размах пари за измислени мероприятия, партийни вакханалии, показухи от псевдокултурен и имитиращ социалност тип, супермодерни коли за кметове и любовниците им, свръхнормално оборудване на помещения в общини, здравни каси и регионални седалища на национални агенции…

Оргия, това е оргия. В оргията на воля се размножават простаците и наглеците.
И макар Той да смята, че ги държи здраво по партийна линия, со кротце и со благо, а когато трябва и со малце кютек, както е при всяка авторитарна, силова, формално процедурна и фасадна демокрация, всъщност вече не Той контролира положението, вече не Той е причината и началото, а Те – следствието и краят. Вече местата са разменени. Те са причината и началото, Той е следствието и краят.

Да, понякога опашката все още се мъчи да върти охраненото и ояло се прасе на ненаситната паплач, натъпкала се до темето с грешни европейски и народни пари. Но все по-често и по-закономерно охраненото и ояло се прасе ще върти опашката.
И ще говори по неин адрес цинизми.

Първо, защото то, прасето, нищо друго, освен цинизми не може да говори. Второ, защото толкова му е акълът на прасето и то точно така мисли за опашката – като за част от себе си. Трето, защото то вече не е прасе, а цяла, с извинение за израза, свиня – позор и срам за страната ни, която на практика си я отгледа.

А четвърто… Страх ме е да го произнеса на глас, дано да не се случи. Но много често, когато хранещият прасето престане да го храни както то с непомерния си и развихрил се апетит иска, то накрая прасето се нахвърля върху този, който го е хранил и охранил и го изяжда, както се казва в Пернишко „со се парцалите“…

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

22

Нострадамус

06.09 2016 в 14:22

Според Аристотел олигархичната власт е най-нетрайна и крехка, защото постоянно произвежда рискове вътре в себе си – едни се карат с други, отвън постоянно напират трети, а народът гледа и събира гняв. Борисов доразви философския анализ на Аристотел – като се опитва да открадне повече ресурси, отколкото има в държавата, теглейки непосилни за народа заеми.

29579

19

Izalina

01.09 2016 в 00:12

Нямам какво да добавя.

Не, имам! Да обявим час за дружно драйфане на оргийката трайна, та току виж сме се прегрупирали в паузата им и да свършим нещо полезно заедно, м?

25765

16

Victimized

31.08 2016 в 17:23

Нула , на тези не трябва да им се обръща грам внимание . Ще ми говорят за руска губерния , при положение , че сме се превърнали в германска такава . Да си лапат опорните точки , истинските хора знаят много добре , че ако Русия искаше да ни погълне , щеше да го направи по съветско време , когато разглезени келеши като леля ти Влади и чесновия дъх не са били фактор и в тежест на обществото . Това което се случва е , че се обгръщаме с глобалистически ценности и ставаме една жалка провинция която стои на пътя между постоянната война в Близкия Изток и залязващата европейска цивилизация . Пътя на България за жалост е предначертан , а такива непотребни за никого слугинажи като гореспоменатите ще продължават да работят в услуга на новите поробители .
Аз съм пас .....

18885

14

sottozero

31.08 2016 в 13:05Да,лельо Влади,идват от соца,когато са били на по 5-10 години,нали:)))
Пък и не си спомням соцът да ги е учил на далавери и прочие.

Колкото до Швейцария,знаем колко е хубаво да си банкер на нацистите и перачница на нарко и оръжейни пари. Банкери на търговци на смърт. Това са прехвалените ти лицемерни западняци.
Поздрави;)