Христо Иванов: Оставка на Цацаров. "Гергов и Дончев го примамили като нищо неподозиращо зайче"

OFFNews Последна промяна на 22 април 2017 в 21:03 18142 20

Лидерът на "Да, България!" Христо Иванов поиска оставката на главния прокурор Сотир Цацаров заради скандала с бизнесмена Сашо Дончев и Георги Гергов. 

Ето целият му коментар във Фейсбук по повод скандалните срещи:

Дотук по Гергов-гейт, дори да изключим съдържанието на разговора Дончев-Цацаров като недоказано и да гледаме единствено версията на главния прокурор и нестройната му отбрана от Пеевските бухалки, имаме ТРИ несъмнени основания за моментална оставка на Цацаров:

1) Цацаров е на повикване (иначе ще излезе, че все пак той е поискал срещата) на члена на ИС на БСП, руския консул, видния масон и скандалния "бизнесмен" Георги Гергов. Към момента на избора си на поста главен прокурор, Цацаров твърди, че са само на здрасти, т.е. версията за сърдечната дружба от детинство от клуба по авиомоделизъм отпада. Твърденията за искане на срещата от Дончев в качеството му на шеф на БСК следва да се игнорират като недоказани - това става с писмо (което, ако съществуваше, щеше още вчера да бъде показано от ПРБ) и подобни срещи се правят в официалния кабинет, следвани от PR церемонии.

2) Цацаров приема да участва в неформални срещи извън служебен терен и в работно време с ДВЕ лица, които са пряко или потенциално засегнати от действия на прокуратурата.

По принцип, Гергов е рекламно лице на гранд-корупцията, замесен е в енциклопедичен набор далавери, велик майстор на "паралелната държава". Не е случайно, че в изслушването при избора си от ВСС Цацаров замазва степента си на близост (или по-точната дума е братство?) с Гергов - ясно му е, че такъв контакт е недопустим дори за кандидат главен прокурор. В частност, Гергов е в центъра на съвсем пресната "оперна" далавера, която е част от довършване на заграбването на Пловдивския панаир. Цацаров има касателство с тази сага в поне три точки - делото за апорта (в качеството му на председател на ПОС), дългогодишната липса на произнасяне по сигналите на пловдивчани за "приватизацията" на панаира (като главен прокурор) и "щавенето" от прокуратурата на кмета Тотев около зоологическата градина, което съмнително съвпадна с натиска от ГЕРБ срещу Тотев да се включи в трампата на остатъчния дял в панаира. Щавенето секна, щом се чу, че Тотев е клекнал пред Борисов и последва оперния сюжет. За всяко от тези съмнения Гергов, както и впрочем самия Цацаров, трябва да бъдат проверявани и е решително недопустимо да мишкуват заедно.

Пряко или косвено засегнат от действия на прокуратурата е и Дончев. Самата позиция на Цацаров говори за негови интереси от някакви неясни прокурорски подвизи с адрес КЕВР. Пеевските бухалки рисуват епични картини как Цацаров брани народа от качване на цените като сущий Робин Худ. Най-сетне, беше изтечено и друго контра-мероприятие, жалба срещу жалбата на Дончев до ЕК, което също се раздъвква обилно от Пеевската пропаганда и пак Цацаров е Робин. И ако за горски разбойник е приемливо да се скомущисва с който и където иска, главният прокурор просто не може да се мота по интимни седянки с лица, които собственото му ведомство засяга.

3) От "позицията" на Цацаров излиза, че той, като едно нищо неподозиращо Зайченцето бяло, бил примамен от Гергов и Дончев и последният взел да му оказва неконкретизиран натиск, който нашият смел Робин решително отбил. Което е прекрасно, само дето, ако е вярно, Цацаров е длъжен по закон да задейства наказателно преследване срещу Дончев. Това, че си пиеш ичкията при твой брат и си сборувате "човешки" с негов стар познайник, не отменя легалитетния принцип в българското наказателно право, а най-малко за висшия конституционен блюстител на това същото наказателно право. Или това е поредното "завоалиране" и "надскачане на закона"? Тромавичко се получава надскачането този път...

Припомням как румънският главен прокурор се оттегли заради неправомерно ползване на служебна кола.

Колкото до твърденията на Дончев относно съдържанието на разговорите, при една независима и обективна проверка те са напълно проверими. До днес тримата участници трябваше да са разпитани, да са им проверени трафичните данни за смси и обаждания, да са разпитани шофьори и секретарки и доста неща да са ясни. Само че, вместо това ще гледаме медийни упражнения. Предстои арията на Гергов, който вече почна да лъже (отн смсите си с Дончев) и не бива да забравяме, че най вероятно ще лъже отчаяно и от масонска лоялност. Както е установено от Европейския съд по правата на човека по делото "Колеви" (касаещо любимия ментор Филчев) и както ние всички видяхме на практика по Яневагейт, съмненията за нарушения от главния прокурор не могат да бъдат проверени. Това всъщност е и четвъртата причина за оставката на Цацаров - за да може изобщо целият този кадаиф да бъде проверен.

Впрочем, проверка тече. И това е проверката за това дали в Софийска градска прокуратура има поне един достоен да носи званието български прокурор или поне гражданин, или всичко това с червените тоги е просто унизителен миманс на сцената на пловдивската криминална оперета (щото опера няма да има)...

Заради всичко това и още много много други знайни и незнайни мизерии: Цацаров, оставка!

(И не, тази оставка няма да е нищо повече от началото на голямото разплитане...)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5804

19

nibelung3

26.04 2017 в 19:55

до професор,, задунайски,, употребявайки израза,народът ги мрази,започвам да чувам и друго като например:в името на народа,познат комънистически маниер,нищо ново,апропо да не сте случайно професор от ВИФа

8435

18

Jinx

25.04 2017 в 20:32

Много компетентно изказване, няма що! Точно пък Иванов да не се обажда. Нито като министър, нито като кадидат депутат му се случват нещата. Защо си мисли, че с такива изяви ще си спечели политическа подкрепа?

8320

17

Buriata

24.04 2017 в 23:54

Този почва вече много да дразни. На всяка манджа мерудия е. Кой какво прави и Христо Иванов се изказва. Някой го е излъгал, че така ще спечели избиратели май.

8374

16

Emigirl

24.04 2017 в 15:44

за пореден път питам защо мнението на Иванов се иска и чува изобщо

8374

15

Emigirl

24.04 2017 в 15:44

за пореден път питам защо мнението на Иванов се иска и чува изобщо?!

5915

14

stoyiv

24.04 2017 в 15:41

А всъщност ето къде се крие зайчето:
https://offnews.bg/news/Temida_18762/Prokuraturata-razsledva-chlenove-na-KEVR-zaradi-tcenata-na-gaza_653758.html

Сега ми кажете, че ви изглежда по-убедителна версията как Цацаров моли Гергов за среща с Дончев, понеже много го е страх от карикатури и Бойкикев. А не версията, че някой е корумпирал членове на ДКЕВР, за да може заради тяхното бездействие да осъди страната ни за едни 200 милиона.

Ех, Бойкикев, Бойкикев, пате в кълчища беше, патка ще си останеш!

8392

13

мгергов

24.04 2017 в 13:20

Взел се е насериозно и това си е...нека си вЕрва, ние - не :)

8284

12

Kristiano789

24.04 2017 в 11:29

тоя иванов не спря да пише съобщения и да дискутира секви наболели теми, само и само да си гледа името в медиите. ама тва, мой човек, не е достатъчно за сериозна политика