OffNews.bg

Повторна операция на коляното сложи край на сезона на Федерер

Роджър Федерер ще пропусне остатъка на сезон 2020 заради повторна операция на дясното коляно. Носителят на рекодните 20 титли от Големия шлем претърпя вече артроскопия през февруари, но е почувствал нови болки по време на рехабилитацията.

Сезонът в тениса беше прекратен през март заради пандемията от коронавирус. Все още не е ясно дали изобщо ще има турнири до края на годината, което прави решението на Федерер да претърпи повторна операция най-малкото логично.

"Преди няколко седмици почувствах дискомфорт по време на възстановителните процедури и трябваше да направя допълнителна артроскопия на дясното коляно. Планът ми сега е да си взема необходимото време, за да се излекувам напълно и да бъда готов да играя на най-високо ниво.

Ще ми липсват феновете и мачовете от Тура, но очаквам с нетърпение да се завърна за началото на сезон 2021", обяви Федерер, който е четвърти в световната ранглиста в момента.

Последният му мач през тази година беше загубеният полуфинал на Откритото първенство на Австралия през януари. Федерер не за първи път си взима пауза. Той пропусна и голяма част от сезон 2016 заради проблеми с коляното, но на следващата година спечели Откритото на Австралия и Уимбълдън.