Блъскаха ни, удряха ни, ритаха ни. Морски спасители търкалят туристи на плажа в Слънчев бряг, курортистите снимат

Красимир Крумов 09 август 2022 в 09:47 20401 5

Във вторник сутринта Адриан и близките му подадоха жалби срещу спасителите в РУ на МВР.

Снимка OFFNews

Във вторник сутринта Адриан и близките му подадоха жалби срещу спасителите в РУ на МВР.

Полски туристи са били бити, удряни, блъскани и ритани от морски спасители на плажа в Слънчев бряг в късния следобед в понеделник пред очите на десетки почиващи възрастни и деца, съобщи пред OFFNews един от потърпевшите, 22-годишният Адриан. След агресията спасителите са напуснали морския пост, който охраняват, и избягали преди идването на полицията. Няколко почиващи са направили видеоклипове на инцидента.

„Всяка година почиваме в България, пристигнахме в неделя две семейства, девет души, тъй като се задържахме малко да разгледаме Румъния. В неделя решихме да си починем, а в понеделник следобед – на плаж.“ – разказва Адриан.

Всичко за туристите било чудесно, сложили си хавлии да полежат, мислели да се изкъпят в морето. За тяхно съжаление имало вълни и не можело да се влиза, всъщност оттам започнал и проблемът.

Записите са направени отдалече, но на тях се виждат спасителите, мъжете с червени гащета, които блъскат и събарят туристите.

Въпреки вълните и забраната в морето имало влязла някаква възрастна двойка. „Бяха някакво възрастно семейство, спасителите се насочиха към тях и започнаха да им свирят, да излизат. Хората вървяха към брега и излизаха. В този момент мъжете, на видеото ще ги видите с червени бански, влязоха във водата и започнаха физически да блъскат възрастните към брега и да им крещят. И да ги избутват физически, грубо навън. Почувствахме се ужасно, всъщност всички на плажа виждаха това – млади мъже, които са призвани да спасяват, се държат по такъв груб начин.“ – разказва Адриан.

Младежът, заедно с баща си Дариуш (40 г.) били близо до случката и се намесили. „Да не си помислите, че сме отишли да се бием там, или… През миналата година имах операция на хематом с отваряне на черепа, сега имам титанова пластина, знам си състоянието и никога не бих предприел физически риск, ако знаех какво ме очаква. Думите, които казах на спасителите бяха: Спокойно, защо така, дайте без скандали, това са възрастни хора.“

В този момент спокойното протичане на плажуването приключило. „Единият от спасителите блъсна мен, после татко. Татко падна на земята. Удариха ме втори път, паднах, удариха ме по главата, там, където съм опериран. Годеницата ми Марта се притече, видяха я, че говори нещо и е с нас, единият мъж я удари и нея. Няма да повярвате, но дойде и 13-годишния ми брат Себастиан, и него започнаха да удрят, счупиха му очилата. Не знам дали бих могъл да разпозная спасителите, но сигурно се знае кой е работил в четвъртък след 16.00 на този пост, а единият от мъжете имаше татуиран кръст на шията.“ – описва Адриан ситуацията от своята гледна точка.

40-годишният Дариуш, баща му, бил съборен на земята с удар в главата. Вече когато лежал на пясъка, единият спасител го ритнал с крак в стомаха. „Изкара му въздуха, татко започна да се задушава и да се гърчи, като видяха, че не му стига въздуха, двамата спасители хукнаха и избягаха.“. Българин от плажа междувременно извикал полиция, но патрулът не заварил биячите.

„Извинявай, че не можах да помогна повече. Съжалявам за това, което ви се случи и, че не можах да се намеся по-рано. Срамувам се за моята страна и се надявам, че тия ***** ще бъдат задържани.“ – написал в СМС до Адриан българинът, извикал полицията и готов да даде показания в полицейското управление.

Други българи от плажа са снимали инцидента и предали записите на полското семейство за да може да се защити, а спасителите да бъдат издирени и наказани.

„Полицейският патрул ни записа данните, моите и на баща ми, докато си вземем документите от хотела вече беше станало 5 и в полицията ни казаха да дойдем във вторник. Много се надявам случаят да не остане скрит в някакво чекмедже, а виновните да получат наказание за поведението си. Те са там да спасяват хора, а не да ги бият.“ – казва още Адриан.

Предстои младежът, баща му и годеницата му да бъдат освидетелствани от съдебен лекар. Бащата има рана в главата на тила, а Марта e с хематом на едното око.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

5

поп Дръвчо

10.08 2022 в 14:11

Не знам за кой отбор да викам тука.

Спасителите традиционно са инфантилни келеши, поляците (поне тия дето идват тука) са от трезвеник нагоре, милиционерите ако не видят вариант да стръскат някой подкуп са "елате в понеделник" - абе намерили са се.

2415

3

Пустиняк

09.08 2022 в 14:12

Мизерници, нещастни! Държава в която насилието е форма на общуване нищо добро не я чака. Нещастници!

1321

2

4rnor

09.08 2022 в 10:46

На Копейкин не му пускат опорки да занимава обществото. Та на електората на Израждане им е станало скучно преди избори. :)

12761

1

cepcem

09.08 2022 в 10:46

Ето за това няма да се оправим. Робска психика. Чужденците се намесват, когато видят насилие, а българите снимат с телефончетата и се радват, че не са те мишената. Смачкани от комунизма, смачкани от прехода, смачкани от мизерията...