"Пирогов" увери, че няма да спре да приема пациенти

OFFNews 01 юни 2017 в 15:29 2106 0

От "Пирогов" увериха, че болницата няма да спре да приема пациенти - през деня и през нощта, въпреки затрудненото си финансово положение. 

По-рано днес от лечебното заведение обявиха, че болницата е надвишила лимита си за май с половин милион лева и ако той не бъде изплатен от Здравната каса, лечебното заведение ще бъде в силно затруднено финансово положение. 

"80% от преминалите "надлимитни" болни са спешни и спазването на зададения лимит означава, че болницата трябваше да преустанови дейност още преди седмица", обявиха оттам.

По-късно те увериха, че болницата няма да спира работа и всички пациенти, които се нуждаят от помощ, ще я получат, но настояха да се преосмисли методиката за изчисляване на лимитите. 

В същото време от Здравната каса обясниха, че районните здравни каси следят за изразходването на средства от болниците. От НЗОК допълниха, че всяка болница има възможност да надвишава с 3% на стойностите за всяко тримесечие, а след мотивирано искане от директора на РЗОК, Надзорът на Касата да утвърди и по-голяма сума.

Здравният министър Николай Петров обясни, че ще се срещне с ръководството на "Пирогов", за да се информира за проблема. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови