Заличават Амазон Травел, която ужили клиенти с екскурзии

OFFNews Последна промяна на 18 октомври 2017 в 09:07 13292 0

Стартира процедура по заличаване на „Амазон Травел“ ЕООД от Регистъра на туроператорите и туристическите агенти, част от Националния туристически регистър. Това реши днес Експертната комисия по регистрация на туроператори и туристически агенти, която се запозна със събраните по случая материали.

На 13.10.2017 г.туроператорът уведоми с писмо Министерство на туризма, че прекратява дейността си, като причина беше посочена „неплатежоспособност на дружеството и невъзможност да продължи да работи“. Незабавна проверка от Министерство на туризма установи, че сайтът на Амазон Травел е неактивен.

В понеделник експерти от министерството незабавно извършват проверка на два адреса, свързани с фирмата. На първия адрес установяват, че се помещава друга фирма, която няма общо с дейността на туроператора. А на втория офисът е запечатан.

В Министерство на туризма са постъпили шест сигнала и жалби на граждани, в които се твърди за проблеми и некоректност от страна на Амазон Травел. Клиенти на туроператора заявяват, че са се записали и са плащали за екскурзии и почивки, които не са се осъществили.

Според договорите на клиентите с туроператора, фирмата е длъжна да възстанови пълните суми на туристите при евентуално неосъществяване на пътуванията им.

Съгласно Закона за туризма сигналите и жалбите са изпратени незабавно по компетентност на Комисията за защита на потребителите (КЗП).

Амазон Травел е регистриран като туроператор и туристически агент от месец март 2016 г. Според регистрацията задължителната застраховка на туроператора покрива отговорността за причинени вреди вследствие на неразплащане със своите контрагенти, включително при неплатежоспособност и несъстоятелност. Туроператорът има валидна застраховка и сертификат в Националния туристически регистър, валиден до 13.04.2018 г.

До окончателното решаване на казуса с Амазон Травел Министерството на туризма съветва гражданите да бъдат бдителни при избора си на оферти за почивки, предлагани от името на този туроператор.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !