Вижте докъде стигна 'брегоукрепването' на Алепу

OFFNews Последна промяна на 02 юни 2020 в 16:01 19429 5

Бетонно чудовище се е извисило над шофьорския плаж при Алепу. Това показват снимки на активистите срещу застрояването на черноморското ни крайбрежие от "Бетономорие".

"Това е плаж Св. Тома, продължение на шофьорския плаж при Алепу. Това което виждате, по проект, е брегоукрепване в основите и хотелски комплекс, който да изплати разходите по брегоукрепването. Подиграват ни се по най-безпардонния начин. Това е крещящ абсурд на управлението на страната ни. Снимката е от днес", написаха от организацията на фейсбук страницата си.

Смайващата гледка е в пълен разрез с изводите от миналогодишните проверки на ДНСК по казуса.

Няма установени нарушения на плажа "Алепу", там не се извършва строителна и монтажна дейност, а само брегоукрепване, обяви началникът на Регионалната дирекция по национален строителен контрол - район "Югоизточен" Милен Ненчев на 15 март м. г.

Проверката бе предизвикана след сигнал от граждани, че там е възобновено строителството на вилния комплекс и на брега се излива бетон.

Тогава със своя официална позиция излезе и строителната компания "Главболгарстрой" във връзка със строителството на Шофьорския плаж в местността Алепу, станал известен като плажът от последната сцена на филма „Оркестър без име”.

От фирмата тогавабяха категорични, че "на проверявания имот се извършва само и единствено първа фаза от строителните работи, а именно укрепване на активно свлачище, картирано преди повече от 40 години".

"Причината да се стартира скъпоструващо и технически сложно укрепване е, че вече десет години активното свлачище срутва пътя и прави плажа неизползваем, като същевременно застрашава живота и здравето на хората, преминаващи пеша или с автомобилите си, обясниха още от „Главболгарстрой“.

В своята позиция компанията подчерта и че "строителните дейности се извършват законно и след като са изпълнени всички необходими процедури съгласно екологичното и строително законодателство, както и в съответствие с най-добрата строителна практика".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5712

5

tough

03.06 2020 в 10:45

Нелепо е да се мисли, че поредният хотел без грам клиенти ще изплати каквито и да са строителни дейности.

3243

4

Пакоджет

03.06 2020 в 08:20

Подготвят го за фекалоукрепване.

8137

3

Човека

02.06 2020 в 21:39

Много е болна дъжавата ни. Толкова болна, че трябва да се реже до кокал.

13873

2

emanuilis

02.06 2020 в 20:44

Интересно конструктивно решение.

12745

1

cepcem

02.06 2020 в 19:33

Е, очевидно, няма да се срутва вече...