Ексклузивно Бойко Борисов е опериран след травма при мач (допълнена)

Хотел в Русе губи звезда по заповед на Ангелкова

OFFNews Последна промяна на 30 април 2019 в 12:09 10107 1

По разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова екип на Министерството на туризма извърши проверка в четиризвездния Гранд Хотел Рига в Русе. 

Инспекцията бе предприета след информация за лоша хигиена и услуги, които не отговарят на категорията на хотела, и при които са били настанени деца.

Експертният екип на ведомството установи, че стаите в хотела от 11-ия етаж нагоре не отговарят на нито една от категориите, които са определени в Закона за туризма. По тази причина веднага се стартира принудителна административна мярка за понижаване на звездите. Законът за туризма предвижда и финансова санкция за хотелиера в размер от 200 до 1000 лв. и от 1000 до 3000 лв. за юридически лица.

Поискано е етажите, които не отговарят на изискванията на Закона, веднага да бъдат запечатани. Ще бъде потърсено съдействие от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и за принудително запечатване на етажите, които не съответстват на категоризацията на мястото за настаняване. Очаква се това да бъде извършено до 3 май 2019 година.

Министерството на туризма има правомощия да следи за спазването на Закона за туризма. При всички проверки на място се следи за стриктното спазване на нормативните разпоредби. При установяване на нарушения Министерството на туризма предприема всички законови мерки за отстраняване на несъответствията съобразно с изискванията на Закона за туризма.
Припомняме, че сигнали за нередности могат да бъдат подавани на горещия телефон на министерството - 02/90 46 895 и на имейл: [email protected]

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13355

1

aviatora

30.04 2019 в 14:32

Ангелкова, сикаджийска проститутко...я кажи на кой дадохте хотелите на Вълчо и Маринела