Валякът Уилямс е на финал, изравни Навратилова

OFFNews 13 юли 2017 в 18:47 4648 1

37-годишната Винъс Уилямс върви като валяк по пътя към шестата си титла от "Уимбълдън". Нито възрастта, нито катастрофата, в която умря човек, могат да разколебаят американката.

Винъс отвя местната любимка Йохана Конта с 6:4, 6:2 и ще спори за трофея с испанката Гарбине Мугуруса в събота. До момента в Откритата ера само Мартина Навратилова е играла финал на 37 години в надпревара от тази категория.

Интересното е, че Винъс има общо седем титли от Големия шлем(пет на Уимбълдън). Забележете, последната й датира от 2008-а тъкмо в Лондон.

След отпадането на Анди Мъри вчера Великобритания преживя още един тежък ден на кортовете в SW19. И се прости с надеждата да види местно момиче на финал след 40 години чакане.

Гарбине Мугуруса пък за втори път в кариерата си достигна до финала на Уимбълдън. Световната №15 победи непоставената Магдалена Рибарикова с 6:1, 6:1 - просто наказателна акция.

Най-големият успех на испанката досега е титлата й на "Ролан Гарос" 2016, а година по-рано тя отстъпи в спора за първото място на "Уимбълдън" срещу Серина Уилямс. В събота получава нов шанс срещу каката. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови