Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Цвети Пиронкова в отлично настроение за мача с Возняцки

OFFNews 06 юли 2017 в 09:50 2451 1

Цветана Пиронкова е в прекрасно настроение на "Уимбълдън". Пловдивчанката пусна снимка от последната си тренировка преди мача с Каролин Возняцки днес. Усмихната, бодра, свежа! така трябва, Цвети! Бившата номер в света датчанка няма какво да те плаши!

Мачът между двете е днес и е последен по програма на корт номер 2. Преди тях в откриващия двубой там ще играе и представителят ни при мъжете Григор Димитров. Пиронкова стартира размазващо срещу ветеранката Еранис , докато Каролин трябваше да положи доста усилия, за да елиминира унгарката Тимеа Бабош с 6:4, 4:6, 6:1.

Бившата лидерка в световната ранглиста, която загуби четири финала в WTA тура тази година, до този момент не е прескачала четвъртия кръг на "Уимбълдън”, но все пак цели пет пъти е достигала до тази фаза на турнира. За разлика от нея Пиронкова има един полуфинал (2010), един четвъртфинал (2011) и едно участие в IV кръг на "Ол Ингланд Клъб".

Датчанкта е неудобна съперничка на Цвети. В четирите изиграни срещи между двете досега българката е взела само сет. За последно двете премериха силите си на 1/2-финалите на Турнира на шампионките в София в края на 2012 година. Тогава Возняцки спечели с 6:4, 6:1.

Двете имат и мач на трева – в Ийстборн през далечната 2008 година, когато датчанката отново е категорична – 6:3, 6:2. Останалите им две срещи са на турнира на твърди кортове в Маями (2008, 2010).

Победителката от мача Пиронкова – Возняцки ще срещне в третия кръг някой между Дария Касаткина (Русия, №29) и Анет Контавейт (Естония).

Припомняме, този "Уимбълдън" е първи за българката, в който играе със собствена марка екипировка. Модната линия на Цвети дотук й носи късмет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews