Серина Уилямс се разголи буквално и преносно

OFFNews 10 юли 2019 в 09:28 2419 0

Американската тенисистка Серина Уилямс се разголи буквално и преносно пред новия брой на модното списание Harper's Bazaar.

В материала Серина споделя много лични неща, като преживяното след финала на Откритото първенство на САЩ преди година. Тогава тя вдигна скандал на рефера Карлос Рамос, наричайки го "крадец" и в крайна сметка загуби от Наоми Осака. Тя отново се оплаква от сексизъм и расизъм в спорта.

"Как можаха така да разбият играта ми? Ако бях мъж, едва ли щях да попадна в такава ситуация. Ходих на терапевт. Дълго време не бях готова да хвана отново ракетата в ръка", споделя Серина, която беше освирквана по време на награждаването.

"Чувствах, че трябва да се извиня на Осака и й написах писмо. Повторих думите си от корта, че й пожелавам дълга и успешна кариера и че ще бъда най-големия й фен", разказва Серина. Отговорът на Осака обаче я разплакал. В него тя й пише да продължава да се бори и да бъде гласът на промяната.

"Тогава хванах отново ракетата, за да бъда гласът на всички жени, които заслужават повече", завършва Серина, която се класира вчера на 1/2-финалите на "Уимбълдън".

37-годишната американка, поставена под №11, надви след здрава битка сънародничката си Алисън Риск с 6:4, 4:6, 6:3 за 97-ата си победа в "Ол Инглънд Клъб". Преследващата рекордна 24-а титла на сингъл от “Големия шлем” Серина ще спори за място на финала с чехкинята Барбора Стрицова или голямата надежда на домакините от Великобритания Йохана Конта (№19 в схемата).

Също вчера, Серина преодоля и втория кръг в турнира при смесените двойки, след като с партньора си Анди Мъри надиграха поставените под №14 Фабрис Мартен (Франция) и Ракел Атауо (САЩ) със 7:5, 6:3.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови