Рафаел Надал триумфира на US Open след гладиаторска битка с Медведев

OFFNEWS 09 септември 2019 в 06:16 3932 0

Финал за историята изиграха Рафаел Надал и Даниил Медведев в Ню Йорк, но в крайна сметка след 4,51 часа на корта с трофея от US Open се поздрави испанецът.

Матадора спечели със 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4 и вече има 19 титли в турнирите от Големия шлем, като по този показател той изостава само на Роджър Федерер, който е с 20.

Световният №2 имаше пълен контрол в началото на мача и поведе с 2-0 сета и пробив в третата част, но руснакът сякаш възкръсна от пепелта и доведе мача до пети сет.

В него Надал оцеля в критичен втори гейм, в който изглеждаше в безизходица, преди да промени отново съотношението на силите и да наложи волята си с цената на много усилия.

Рафа прие много емоционално успеха и се разплака на корта.

Медведев, който беше повече от достоен съперник на Надал, загуби финалите във Вашингтон и Монреал, но след това спечели най-голямата титла в кариерата си на Мастърса в Синсинати и е едва третият тенисист в историята, класирал се на финали в тези три надпревари и US Open в рамките на една кампания.

“Наистина това беше изключителен финал. Поздравявам Даниил. Той ознаменува този невероятен сезон с достигане до финала. Всички видяха защо вече е №4 в света. Най-искрени поздравления за огромния напредък в неговата кариера. Сигурен съм, че един ден ще спечелиш в Ню Йорк” каза испанецът, който записа четвърти триумф на US Open в кариерата си.

“Ако трябва да съм честен, аз вече се бях примирил, че скоро ще трябва да мисля какво да кажа тук, но не ми се искаше да губя толкова бързо, да си тръгвам толкова рано и по този начин. Реших, че трябва да се боря за всяка топка. Знаех, че хората искат да гледат още тенис и това ми даде вдъхновение. Усетих, че имам шанс, и наистина се случи“, каза финалистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews