Надал даде сет на Чилич, но е на 1/4-финал

OFFNews 03 септември 2019 в 09:15 1222 0

Испанецът Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на US Open, след като победи хърватина Марин Чилич с 6:3, 3:6, 6:1, 6:2.
Световният номер 2 загуби първи сет от началото на надпреварата, но бе по-солиден от съперника си, като го проби общо шест пъти, за да стигне до успеха след 2 часа и 49 минути игра.

Надал завърши мача с 38 уинъра срещу 26 непредизвикани грешки, докато Чилич допусна цели 40 непредизвикани грешки и направи 33 печеливши удара.

По този начин Надал достигна четвъртфиналите в Ню Йорк за девети път в кариерата си, а там ще се изправи срещу 20-ия поставен Диего Шварцман. Аржентинецът се наложи над шестия в схемата Александър Зверев с 3:6, 6:2, 6:4, 6:3. В другия четвъртфинал от долната част на схемата един срещу друг ще се изправят Гаел Монфис и Матео Беретини, които записаха победи съответно над Пабло Андухар и Андрей Рубльов.

При дамите 19-годишната Бианка Андрееску продължи с отличното си представяне, след като победи американката Тейлър Таунзънд с 6:1, 4:6, 6:2 и се класира за четвъртфиналите на турнира.

116-та в света Таунзънд бе една от приятните изненади в надпреварата до момента, след като последователно отстрани световната номер 4 Симона Халеп и още една румънка – Сорана Кърстя, за да намери място на осминафиналите. Там обаче тя бе спряна от намиращата се в страхотна форма в момента Андрееску (която е канадка, но родителите ѝ са румънци).

Андрееску демонстрира обичайната си агресивна игра и записа 33 уинъра срещу 26 непредизвикани грешки за успеха, дошъл след близо два часа игра. По този начин тя се класира за първия си четвъртфинал в турнирите от Големия шлем, а в следващия си мач ще се изправи срещу белгийката Елиза Мертенс, която победи Кристи Ан от САЩ с 6:1, 6:1.

По-рано вчера от турнира отпадна миналогодишната шампионка Наоми Осака след загуба от швейцарката Белинда Бенчич с 5:7, 4:6. За място на полуфиналите Бенчич ще спори с хърватката Дона Векич, която се наложи над Юлия Гьоргес от Германия с 6:7 (5), 7:5, 6:3.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови