Гришо: Станах егоист, но това ми помага да постигам успехи

OFFNews Последна промяна на 08 август 2017 в 12:17 874 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров сподели в обширно интервю за "Sportsnet", че е направил промени и в живота си извън тениса, като е станал “по-егоистичен”, за да може да се съсредоточи основно върху тренировките, но и да планира ежедневието си така, че да му остане и свободно време.

"Пристигнах вчера в Монреал и първата ми работа беше да започна да се разхождам, за да намеря интересните места в града. Харесват ми някои интересни улици, харесват ми някои писти, когато съм на тях, детето в мен се събужда. Миналата година в Торонто всичко се промени за мен и започнах да вървя нагоре.

Помня, че всичко се промени още в първия мач, когато трябваше да спасявам мач-бол и просто нищо не ми се получаваше. Борех се със себе си, трудно ми беше да намеря правилния начин да играя тенис, честно казано. Но оттам стигнах четвъртфиналите и започнах да намирам правилния подход не само към мачовете, но и към тренировките, към престоите във фитнес залата.

Мисля, че прибавянето на Дани Валвердe към екипа ми ме изкачи на следващото ниво. От самото начало той имаше ясен план как да тренираме, колко да тренираме и какво точно да правим в заниманията, а в същото време разпределяше задачите ми така, че да ми остане и място за самия мен. Това ми е много важно.

Първите шест месеца от годината бяха тежки, но в същото време и много приятни, свикнах да се боря на корта във всеки мач, за всяка точка. И така сме тук сега.

Станах по-егоистичен като човек, което ми беше трудно в началото, но това ми помага и мисля, че е нужно, за да стигнеш там, където искаш. Направих промени в ежедневието си - тренировки, семейство, спонсори… не беше голяма промяна, но малките неща правят голяма разлика.

За един спортист не е негативно да е егоист, така мисля. Затова се концентрирам само върху тениса, все едно отивам на работа и трябва да се абстрахирам от другите неща. А в днешно време има стотици странични неща, дори феновете може да са разсейващи, макар че не е такъв случаят при мен. Но си казвам, че сега тренирам и който иска да стигне до мен, трябва да почака. Дани ми помага и в това, защото който иска нещо от мен, отива първо при него.

Миша е много коварен съперник, вече играх с него веднъж тази година, но беше в зала, така че сега ще е напълно различна обстановката. Трябва да внимавам много, той има много добър сервис, играе атакуващо и много често излиза на мрежата.

Но пък аз обичам минаващите удари, но определено доста труден ще е този първи мач. Все пак обаче аз съм тук, за да се състезавам. Съперникът играе много добър тенис и елиминира Анди Мъри на Australian Open, така че има увереност в себе си”, каза Григор пред "Sportsnet".