Григор Димитров стартира уверено в Пекин

OFFNews 02 октомври 2018 в 11:55 1612 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира уверено на турнира на твърди кортове в Пекин, след като победи американеца Тенис Сандгрен със 7:5, 6:3 в среща от първия кръг.

Българинът, който е поставен под номер 3 в схемата, трябваше да играе с Райън Харисън, но той се отказа в последния момент заради травма и мястото му зае неговият сънародник Сандгрен, който е 59-и в ранглистата.

В първия сет Григор чакаше своя момент и направи пробив в шестия гейм за 4:2, след което го затвърди, но впоследствие загуби три поредни гейма и резултатът бе изравнен. След това Димитров показа висока класа и взе следващите два гейма, за да поведе в мача със сет аванс.

Димитров започна много добре и втория сет, повеждайки с 3:0 с пробив във втория гейм. До края Димитров контролираше мача и закономерно спечели след 6:3 във втория сет. Следващият му съперник е сърбинът Душан Лайович, който в първия кръг елиминира канадеца Вашек Поспишил в три сета 2:6, 6:4, 6:4. Димитров и Лайович са се срещали досега веднъж, като българинът спечели с 2:0 сета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови