Григор Димитров се измъчи, но продължава в Акапулко

OFFNews 26 февруари 2020 в 01:17 2662 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров преодоля първия кръг на турнира Abierto Mexicano Telcel от категория АТР 500 в Акапулко. Българинът преодоля босненеца Дамир Джумхур в два сета - 6:3, 6:3 въпреки многото двойни грешки, които допусна. В следващия кръг Григор ще се изправи срещу Адриан Манарино, който елиминира Камерън Нори. 

Григор Димитров започна кошмарно с две двойни грешки в подаването си, но го удържа и поведе. След 1:1 българинът влезе в серия от 10 поредни точки и дръпна след пробив с 4:1, след което затвори сета при 6:3. Вторият сет тръгна гейм за гейм, а в петия Григор проби съперника и поведе с 3:2.

Съперникът му бързо върна пробива, но Григор стигна до втори брейк в мача и резултатът стана 4:3. Григор продължи с двойните грешки и подари точка на босненеца на старта на осмия гейм.

В крайна сметка българинът взе подаването си и босненецът сервира за оставане в мача. Григор стигна до два мачбола. Той пропусна първия, но при втората възможност затвори сета и мача и така си осигури участие в следващия кръг.

Димитров последно игра в мексиканския град през 2016 г.,а при дебютното си участие две години по-рано спечели титлата.

“Феновете тук са страхотни. Турнирът в Акапулко е много специален за мен. Доволен съм, че отново съм на корта, тъй като не играх известно време. Щастлив съм, че постигнах първа победа”, сподели Григор Димитров на корта веднага след победата си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови