Джокович стигна финала в Мелбърн, Осака изхвърли Серина

OFFNews 18 февруари 2021 в 14:29 2855 0

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се доближи на един мач от девета титла от Откритото първенство на Австралия, след като победи руския квалификант Аслан Карацев с 6:3, 6:4, 6:2 в първия полуфинал от мъжката схема на турнира.

Карацев стигна до полуфиналите от квалификациите, като в 1/4-финалите надигра Григор Димитров в четири сета. Днес обаче Карацев нямаше отговор на играта на сърбина. Носителят на 17 титли от Големия шлем показа много ефективна игра, като реализира 17 аса, 30 печеливши удара и едва 14 непредизвикани грешки.

Той успя да реализира шест от седемте си възможности за пробив. На финала той ще се изправи срещу победителя от мача межзу Данийл Медведев и Стефанос Циципас, които играят утре.

Аут от надпреварата е и бившата номер 1 Серина Уилямс, която загуби с 3:6, 4:6 от Наоми Осака. Японката доминираше на корта и не остави шансове на именитата си съперничка.

По този начин Осака се класира за четвъртия си финал в турнири от Шлема, като там ще срещна американката Дженифър Брейди или Каролина Мухова от Чехия, докато Серина Уилямс ще продължи да преследва рекордната 24-та титла от Големия шлем.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови