Огнен грък изпепели мечтата на Надал за 21-ва титла от Шлема

OFFNews 17 февруари 2021 в 15:32 3438 0

Гръцката тенис звезда Стефанос Циципас сложи край на мечтата на 20-кратния шампион от Големия шлем Рафаел Надал за поредна титла.

Състезателят от южната ни съседка сътвори рядко срещан обрат от 0-2 до 3-2 сета срещу испанската мегазвезда и се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн. Така Надал допусна едва за трети път в кариерата си да бъде обърнат след два сета аванс. 

Предишните два случая, в които Матадора беше губил мач след спечелени първи два сета, бе през 2005-а на финала на "Мастърс"-а в Маями от Роджър Федерер и през 2015-а от Фабио Фонини в третия кръг на US Open.

Надал поведе уверено след 6:3, 6:2. В третия сет се стигна до тайбрек, в който настъпи срив в играта на испанеца.

Надал първо пропусна по нехарактерен начин елементарен смач край мрежата и загуби предимството си в мини-пробивите.

После Матадора допусна още три грешки, които дадоха кураж на Циципас, който заигра по-уверено и постигна първи пробив в мача, след което вкара мача в решителен пети сет. В него се стигна до 5:6.

Надал отрази първите два мачбола, но от третия опит гъркът не сбърка и така на полуфиналите ще се изправи срещу Даниил Медведев. Другият мач е между Новак Джокович и отстранилият Григор Димитров руснак Аслан Карацев.

Рафаел Надал - Стефанос Циципас 6:3, 6:2, 6:7(4), 4:6, 5:7.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови