Задържаха отново бившия зам.-министър Красимир Живков

OFFNews 12 ноември 2020 в 13:55 2566 0

Апелативният специализиран наказателен съд отмени паричната гаранция на бившия зам.-министър на околната среда Красимир Живков и го задържа под стража, предаде БНР.

Определението е окончателно.

Живков е в ареста от края на май по обвинение за участие в организирана престъпна група за внос и преработка на опасни отпадъци. Част от нея са бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови. Под стража е само Атанас Бобоков, а Пламен Бобоков е на свобода срещу парична гаранция от 1 милион лева.

Миналата седмица Специализираният съд е уважил искането на Живков да излезе на свобода срещу парична гаранция от 15 000 лева.

Апелативните спецсъдии обаче отмениха съдебното определение като неправилно и незакосъобразно. Според магистратите, освен че по делото са събрани достатъчно данни за участието на бившия зам.-министър на околната среда в схемата, има опасност той да извърши друго престъпление.

16 756 тона отпадъци, сред които 7 756 тона опасни, бяха открити през септември в четири области. Обвиняеми са Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, Красимир Живков, управители на търговски дружества и директор на РИОСВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови