Съдът остави в ареста обвинения за атентата срещу Алексей Петров

OFFNews 16 февруари 2016 в 10:33 2913 4

Украинецът Роман Логвиненко, който е обвинен за подготовка на убийство на Алексей Петров, остава в ареста. По-рано днес адвокатите му поискаха той да излезе от ареста поради заболяване. 

Според прокуратурата Логвиненко и още трима души, които са обявени от Интерпол за издирване, стоят зад атентата срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров на 29 октомври 2015 г.

В съда днес беше представена съдебно-медицинска експертиза, според която украинецът страда от хроничен хепатит. Той има отстранен далак след катастрофа. Според заключението обаче задържането му в ареста не влияе на общото му здравословно състояние. Логвиненко се нуждае от ежедневен прием на лекарства, които да намаляват нивото на чернодробните ензими, както и да спазва прецизен хранителен режим, съобщава БГНЕС.

Според защитата на украинеца двамата свидетели, които са дали показания - Бойко Георгиев и Константин Пухлев, са участвали активно в подготовката на опита за покушение срещу Алексей Петров и са “изтъргували свободата си”.
Прокуратурата мотивира иска за постоянен арест с факта, че Логвиненко може да напусне страната и да се укрие. В същото време показанията на свидетелите са логични и последователни и съвпадат със събраните в хода на разследването доказателства.

Пред съда Логвиненко обясни, че е пристигнал самостоятелно в страната и не се е укривал. Според съда обаче събраните към момента доказателства сочат, че Логвиненко има съпричастност към престъплението и че има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Роман Логвиненко беше задържан на 31 януари 2016 г. на ГКПП Русе - Дунав мост при влизане в страната. Местонахождението на другите трима негови съучастници – Балков, Темпинский и Чорний, също украински граждани, е неизвестно. Същите се издирват от Интерпол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови