Що е то контрол на достъп за асансьори

OFFNews 04 август 2021 в 15:48 2873 0

Системата за контрол на достъп на асансьори автоматично контролира асансьора до определения етаж в съответствие с упълномощаването на чипа за влизане.

Чипът се използва за влизане в асансьора с докосване на четеца на асансьора. В този момент, когато потребителят натисне бутона, асансьорът се спуска на желания етаж. Неупълномощеното натискане на бутона на таблото е невалидно.

Временните посетители използват асансьора

Временни карти могат да бъдат издадени за временните посетители. По време на издаването номерът на асансьора, номерът на етажа, периодът на използване и броят на използваните карти се разрешават в съответствие с посочените условия.

Временният потребител, който държи картата, използва асансьора до степента, разрешена, според информацията за оторизация на картата. Временните посетители нямат право да използват асансьора, когато ситуацията не отговаря на някое от разрешените условия. При заминаване на временния посетител картата се изтегля и все още може да бъде разрешена за използване от други временни посетители.

За интелигентна общност, в която е инсталирана домофонната система на сградата, системата за контрол на достъп за асансьори може да бъде свързана с домофона. Посетителят се обажда на домофона. След потвърждение от обитателя, вътрешното разширение се отваря. В същото време системата за контрол на достъп за асансьори ще извика асансьора до най-долния етаж (първи етаж) и ще отвори бутона на съответния етаж. След като посетителят влезе в асансьора, натиснете бутона.

Подземен паркинг:

Той може да бъде разположен така, че да може да достигне само приземния етаж и да не може да влезе в етажа на наемателите и в подземния паркинг;

Специална ситуация:

Тъй като системата с IC карта може да осъществи връзката с пожарния сигнал, когато е свързан, системата за управление на асансьора на IC картата автоматично деактивира асансьора, за да осигури нормалното му използване при спешни случаи.

Основна система за контрол на достъпа на асансьорния компонент:

Четеца на карти за контрол на достъпа на асансьора: Идентифицира номера на вградената карта за криптиране на сензорната карта по принципа на RF детектиране.

Карта за близост:

Съхранява потребителски идентификационен номер, който не може да бъде копиран и декриптиран.

Контролер за достъп на асансьора :

Съхранява правата за достъп до сензорни карти и централно обработва всички сигнали, изпратени от четеца на карти, отговаря за координацията с компютърната комуникация и други данни, чрез интелигентния процесорен център на софтуера за управление.

С две думи можем да кажем, че защитата е повече от сигурна с модулните системи за контрол на достъп за асансьори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!