Facebook обвинена, че принуждава служителите си да работят от офисите в пандемията

OFFNews 19 ноември 2020 в 11:44 2347 0

Повече от 200 служители на социалната мрежа Facebook от цял свят обвиниха работодателя си, че ги принуждава да се върнат на работа в офисите въпреки рисковете от заразяване с COVID-19, съобщи Би Би Си. 

В отворено писмо до ръководителите на социалната мрежа и фирмите сключили договор с нея модераторите на съдържанието във Facebook обясняват, че компанията "излага живота им на риск", за да генерира повече печалби. 

Служителите призоваха социалната мрежа да направи промени и да позволи работата от вкъщи или да им предложи други бонуси, като например допълнително заплащане заради това, че трябва да "ходят в горещата зона".  

"Въпреки че вярваме в открития вътрешен диалог, тези дискусии трябва да бъдат честни. По-голямата част от тези 15 000 рецензенти на съдържание работят от вкъщи и ще продължат да го правят по време на пандемията", се казва в изявление на Facebook. 

Още в началото на пандемията Facebook поиска модераторите да работят предимно от вкъщи до лятото на 2021 г. Но част от съдържанието, като детски изображения, трябвало да се преглеждат според законите в сигурна среда и в тези случаи Facebook или използва изкуствен интелект, за да премахне неподходящо съдържание, или иска някои модератори да работят в офиси в градове като Остин, Тексас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови