Стачка в Amazon за Черен петък

OFFNews 24 ноември 2017 в 11:06 6413 1

Гигантът в онлайн търговията "Амазон" е изправен пред тежък Черен петък в Италия, където е основният дистрибуторски център, и Германия. И в двете държави ще стачкуват днес.

Те искат по-високо заплащане и бонуси за ръста на работата си в Черния петък. Трите най-големи италиански синдиката - CGIL, CISL и UIL - предприеха стъпката сред разрастващ се дебат за влиянието на Amazon върху пазара на труда в западните икономики. Основна критика е, че гигантът разрушава местния бизнес в Европа.

В дистрибуторския център на Amazon в Северна Италия работят около 4 000 души в периода преди Коледа.

По информация на водещите италиански синдикати над 500 работници в Кастел Сан Джовани, в северната провинция Пиаченца, няма да изпълняват задълженията си от 6 ч. сутринта в петък до 6 ч. сутринта в събота.

Италианските синдикати критикуват американската компания за отказа ѝ да преговаря за по-високи заплати въпреки огромните печалби в Италия.

В Германия синдикатът Ферди (Verdi) съобщи, че служителите от шест дистрибуторски центрове също ще стачкуват като част от отдавнашен спор за възнагражденията и условията. "Най-големият онлайн търговец на дребно в света иска да постигне рекордни продажби на този ден, но служителите трябва да се представят рекордно не само в този ден, за да може всичко да въври, както "Амазон" иска", коментира Щефани Нутценбергер, член на борда на Ферди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

1

Victimized

24.11 2017 в 11:45

Няма проблеми, до няколко години ще бъдат заменени с ботове. Амазон има над 40 000 робота, заместващи човешкия труд.
Когато тези гигантски корпорации, превземат целия пазар, и производството стане на 90% автоматизирано, ще благославяме капитализма и нестихващата борба за икономически растеж.
Добре дошли в бъдещето кретени....