"Най-бедният президент в света" с изкусително предложение от арабски шейх (видео)

OFFNews 08 ноември 2014 в 09:20 12939 6

Хосе Мухика

Уругвайският президент Хосе Мухика, който има прозвището "най-бедният президент в света", получи главозамайваща оферта от анонимен арабски шейх за своя автомобил Фолксваген "костенурка", пише Би Би Си. 

Офертата на ненаозвания богаташ за ретро автомобила възлиза на 1 млн. долара, а пред уругвайски медии Хосе Мухика сподели, че ще приеме офертата. 

Парите от продажбата ще отидат за благотворителност, както всеки цент, който попада в ръцете на уругвайския държавен глава. 

Хосе Мухика е известен именно с това - че дарява за благотворителност всичко, което получава от президентската си заплата, вози се в 30-годишна кола и живее в малка ферма. Оттам идва и прозвището му "най-бедният президент в света". 

77-годишният Хосе Мухика обитава къща, чиято пералня се намира извън нея. Водата за прането идва от кладенец в двора, обрасъл с плевели. Само двама полицаи го охраняват, както и Мануела – трикрако куче. Това е уникалната „резиденция”, която си е избрал. Мухика се отказва от луксозната къща, която уругвайската държава предоставя на лидерите си и заживява във фермата със съпругата си.

Видео:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови