Как да изберем подходящи обувки за спорт през зимата

OFFNews 18 декември 2018 в 14:18 4138 0

През последните години все повече българи предпочитат здравословния начин на живот. Спортът, балансираното хранене и положителното мислене несъмнено са в основата на усилията ни да живеем здравословно. И това, че зимата навлезе в активната си фаза, не бива да спира ентусиазма ни. Напротив - тренировките навън трябва да продължат с пълна сила и ние от онлайн магазин за спортни обувки Sportmoda.bg искаме да ви помогнем да изберете правилният модел според вашите предпочитания.

С падането на температурите и мокрите настилки обаче нарастват опасностите от наранявания и контузии при спорт на открито. Ето защо голямо значение придобиват качествените спортни обувки, които се грижат краката ни да останат топли и сухи, а в също време да избегнем травми в областта на глезените и ходилата.

Всеки, активно спортуващ човек, се нуждае от добра екипировка, за да се чувства добре по време на тренировката си. Със сигурност една от най-важните части на цялостното облекло е обувката и с нея не трябва да се прави компромис. Когато изберем най-правилната, удобна и качествена обувка, това със сигурност ще окаже влияние не само на комфорта, но и на състоянието на ходилата ни. Как обаче да изберем подходящи обувки за спорт през зимата?

Не правете компромис с качеството

Независимо какъв спорт практикувате – бягане, баскетбол, футбол или фитнес – както вече споменахме особено важно е да инвестирате добре в екипировката си и най-вече в обувките, тъй като краката понасят най-голямото натоварване при тренировка.

Много е важно зимните обувки за спорт да поддържат глезена и ходилото в правилно положение, за да облекчат натоварването. Подметката трябва да е мека, материята „дишаща” и задължително да обхваща цялото стъпало до глезените, което ще ви направи здраво и сигурно стъпили на земята, дори и при мокри и хлъзгави повърхности. Не на последно място е задължително да имат водо отблъскваща мембрана, като Gore-Tex.

Важно е също така подметката да е издръжлива и сцеплението й с всякаква настилка да е много добро. В същото време тя трябва да създава на крака усещането за лекота и натоварването да е сведено до минимум, за да няма болка след тренировка.

Точно такова усещане създават повечето модели маратонки Адидас, от серията Terrex които в момента могат да бъдат открити на много изгодни цени в онлайн магазина за спортни обувки Sportmoda.bg. Там се предлага голямо разнообразие от мъжки, женски и дамски маратонки, подходящи за тренировки или ежедневно ползване през зимата.

Защо да се спрем на оригинални маркови маратонки?

Няма съмнение, че е необходимо да избираме маратонките си, не само по дизайна и марката, а и по това осигуряват ли ни достатъчно комфорт и сигурност при тренировка.

Как обаче да сме сигурни, че сме избрали правилния модел? На първо място трябва да съобразим избора си със спорта, който ще практикуваме, тъй като настилката, на която ще тренираме е от голямо значение. Някои подметки са създадени за изкуствени – гумирани и дървени повърхности, други за бетонни, а трети - за трева. Има и такива, произведени специалн. Те обикновено притежават добавен вътрешен ботуш, осигуряващ допълнителна топлина, както и подметка със стабилен зимен грайфер.

От съществено значение при избора е и нашият личен вкус за типа материал и визията на обувката, както и за ергономичните й качества.

Със своите качества и устойчивост моделите на Adidas са едни от най-добрите, които ни дават сигурност и комфорт както за тренировка, така и за ежедневно ходене през зимата.

Защо да се доверим Адидас?

Качеството на обувките Адидас е изключително високо и на тях са се доверили едни от най-големите звезди на спорта. Зимните модели на марката са подходящи за спорт на открито, защото те са „дишащи“ и в същото време водоустойчиви и предпазващи крака от външни влияния.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!