Quantcast

Общината и военните се чудят кой провали концерта на "Софийски солисти"

Александра Маркарян Последна промяна на 28 февруари 2014 в 17:38 3974 7

Снимка Сергей Антонов

Концертът на "Софийски солисти" за 3 март във Военния клуб бе отменен заради намерението им да излязат на сцената със светлоотразителни жилетки в знак на протест срещу нищожното им заплащане.

От Столична община и Министерство на отбраната категорично отрекоха да са в основата на проваления концерт за 3 март на класическия ансамбъл "Софийски солисти". OFFNews потърси коментар от пресцентровете им, след като снощи елитните музиканти бяха оставени пред заключените врати на Военния клуб.

Концертът бе отменен заради намерението на музикантите да излязат на сцената със светлоотразителни жилетки и така да изразят несъгласието си с факта, че общината ги приравнява със служителите от чистотата по заплати.

Още по време на репетицията им същия ден от Военния клуб им дали да разберат, че или ще излязат на сцената без жилетки, или няма да има концерт. Музикантите, които отказали да се подчинят на ултиматума, са категорични, че той е бил поставен от военните след проведен телефонен разговор. Пред OFFNews вчера някои от солистите заявиха, че обаждането е било от общината.

Днес обаче и от Столичната община, и от министерството категорично отрекоха да са се обаждали и да са се опитвали да попречат на музикантите да изразят позицията си на сцената. "Абсурд", бе коментарът от пресцентъра на военното министерство. "Нямаме нищо общо с това", казаха от пресцентъра на Общината.

OFFNews изпрати запитване и до директора на Общинския културен институт "Красно село" Стефан Стефанов (под чиято шапка са "Софийски солисти"), с когото неведнъж музикантите са водили безуспешни преговори за нищожното им заплащане (солистите, които са със статут на концертмайстори получават месечно между 390 и 440 лева чисто с надбавката за стаж).

Попитахме го дали е информирал Военния клуб за подготвяната акция от музикантите и ако да, дали е настоявал тя да бъде осуетена. OFFNews попита още как преценява заплатите на 14-те солисти - като високи или недостатъчни и какво е направил досега за промяната им.

Редакцията все още очаква отговорите на г-н Стефанов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.02 2014 в 20:42

... аз от вчера йоще съм с въпросна жиУетка обуечен... къпах се с нея... мисуа да пробвам и секз.... аиде, в колите си имате... обличайте ги и утре вечер пред общинЪтъ... ще се променуваме... лУежерно-въпроситеУно...

28.02 2014 в 18:33

@леле, това като начало мисля, че ще свърши работа. Отделно можеш да ползваш виртуалната приемна и да пуснеш какво ти душа сака и да си го следиш по входящ номер.
http://www.sofia.bg/tu1.asp?dir=94

28.02 2014 в 18:10

Страхливци.

28.02 2014 в 18:02

Сега общината и военния клуб, да се разберат и да платят обезщетение като извинение за безхаберното си отношение. Заедно, бодро и отговорно! Предложете един мейл да ги подсетим, да им предложим, да ги посъветваме добронамерено. Докато търсят коя е тайствената дама да измият очите на институциите.

28.02 2014 в 18:00

Пак ши тряа се повтаря, да се саморецетирам един вид, не чи съ барам за поет:
"Абе къде се крие онова мекеренце, манекена на семейство Адамс, 8-мия по ред зам-кмет на Фандъкова - Тошко Чобански?
Я му дръпнете едно "интервю" да обясни как се молеше да прекратят тия протести с "жилетките на метачките" (цитата е дословен!). Да разкаже колко пъти е провалял насрочени срещи с музикантите.
Та все пак този оркекстър е на Столична община."

28.02 2014 в 18:00

Хахаха, пак КОЙ КОЙ КОй?
Кой се наложил като прасе над чужда копаня?
-президент Плевнелиев
-министър председател Орешарски
-пиянде Миков
-нагъл резняк Местан
-сополив Станишев
-враг №1 Борисов
-слива Манолова
-тролски шеф Кутев

Аз лично бих заложил на нагло пиянде.
Хахахахахахахаха

28.02 2014 в 17:59

Аре стига бе! Чудели се?! Абе Чобано-о-ооооооффффффф, не се крий бре мекере!