Ден 42: Преди ние говорихме през фейсбук, сега кабинетът. Борисов, ти ще си тръгнеш!

OFFNews 19 август 2020 в 20:45 7469 1

Целта на протестните прояви е да пречат, затова няма да искаме разрешение за провеждането им. С тези думи участниците в 42-рата вечер на антиправителствено недоволство отговориха на призива на Столичната община да се подават уведомления за протеста.

Протестиращите обявиха още, че ако общината иска движението по улиците да се нормализира, премиерът и главният прокурор трябва да подадат оставки.

Въпреки лошото време през нощта и сутринта, палатковите лагери на "Орлов мост", Софийския университет и Министерския съвет, останаха. 

OFFNews следи ситуацията в столицата и тази вечер.

Тази вечер са организирани автошествие в Русе и "блокада изненада" във Варна, където поискаха оставката и на кмета Иван Портних. За около час бе блокиран Дунав мост при Русе.

В автошествието в дунавския град взеха участие около 40 автомобила на протестиращи, а хората излязоха от колите с плакати и знамена. Протестът бе организиран от привърженици на по-радикални действия, за които призовава Отровното трио. Движението бе отклонявано по обходен маршрут или автомобилите бяха спирани на паркинги, съобщи БНР.

Хронология на събитията: 

21:23 ч. - Шествието тръгна към Орлов мост. 

21:19 ч. - По традиция преди да тръгне протестното шествие, звучи химнът на България. 

21:15 ч. - "Откакто сме тук има само виртуални заседания на Министерския съвет. Преди 42 дни ние само виртуално ги псувахме във фейсбук. Сега ние сме тук, а те виртуално заседават. Значи е трябвало по-рано да дойдем. Ние няма да си тръгнем, Борисов. Ти ще си тръгнеш“, каза Арман Бабикян от Отровното трио. „Повечето дарения са по 5, 10, 20 лв. Няма ги олигарсите, които да дойдат и да кажат „вземи тези няколко милиона и си отивай вкъщи“. Това означава, че протестът е на гражданите, на тези със заплатите и тези, които искат работят честно“, добави той. „Най-хубавото е, че вече не сме трима, а 30, 300, 3000, 30000“. 

21:10 ч. - „Ако Вие не ходите 42 дни на работа, вашият началник какво ще направи? Ами той не идва на работа 42 дни (Бойко Борисов – бел.ред.), защо го търпим още? Той единствено може да оправи водопровода в централния затвор при Бай Ставри“, каза един от протестиращите и допълни, че „каскетът освен да влиза в детски градини, друго не прави“. 

20:41 часа - "Днес при нас има хора и от Пловдив, за да видят как става и да занесат частица от нашия огън там", заяви адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио. "Гответе се отсега за 2 септември, трябва да покажем, че нас не ни е страх".Нито един проект, който цели да затвърди диктатурата на Борисов, няма да мине. Продължават блокадите, Дунав мост е затворен от 15 ч, във Варна отново са без униформени, има и пострадали, провокаторите не са само в София. За 42 дни постигнахме много неща, но успешно пенсионирахме правителството и каскета, защото те не са се весвали, но си взимат заплатите и това ги прави пенсионери. И тъй като това са първите крадливи пенсионери, трябва да им намерим друго място, крайно време е във всички държавни сгради да влязат млади образовани хора, които няма да крадат.  

20:00 часа - Представители на ЛГБТИ, ромската общност, сдружения на глухите и граждани потеглиха на шествие "Заедно е супер" от Паметника на съветската армия към НДК. В челото на колоната е оркестър "Карандила". Събитието е организирано от Лига на равнопоставеността - коалиция от неправителствени организации и активисти. Организациите настояват за въвеждане на квалифицирани състави на телесни повреди и увреждане на имущество, когато са извършени по хомофобски подбуди, правна уредба на личните и семейни отношения на еднополовите двойки и техните деца и пр.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2100

1

гоуемио

20.08 2020 в 07:58

Как пък не вдянаха шараните, че Борисов си тръгва с или без лумпенските им изцепки...Въпрос на няколко месеца !
Протестът за ужас на жалкото трио не се разраства, дори напротив, но самовлюбените клоуни са готови да пролеят кръвта на следващите ги глупаци. Жалки, жалки клоуни!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков