Рокади в службите: Кабинетът избра нов зам.-шеф на ДАНС. Заместникът на ДАР също иска да бъде освободен

Петър Петров, издигнат от ПП, бе предсрочно освободен от ДАНС на 11 април тази година

Ружа Райчева 19 юни 2024 в 16:01 3069 2

Сградата на ДАНС в София

Снимка Архив

Сградата на ДАНС в София

Министерският съвет назначи Георги Георгиев за заместник-председател на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) за срок до 28 юли 2028 година.

Така Георгиев ще довърши петгодишния мандат на предшественика си - Петър Петров, издигнат от "Продължаваме промяната", който бе предсрочно освбоден на 11 април тази година, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Георги Георгиев е дългогодишен служител на агенцията и отговаря на изискванията от Закона за Държавна агенция „Национална сигурност“ за заемане на длъжността, отбелязват от пресцентъра на МС.

На днешното правителствено заседание е било взето решение Калин Цеков да бъде освободен от длъжността зам.-председател на Държавна агенция "Разузнаване" (ДАР), считано от 1 юли 2024 г.

Правителственото решение е във връзка с постъпило негово заявление с молба да бъде освободен от длъжността, уточняват от МС.

    Ружа Райчева

    Ружа Райчева завършва "Политически мениджмънт и консултиране" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2023 г. с отличие. Преди това се е занимавала с класическа музика и театър. Интересува се от вътрешна политика, медии, култура и международни отношения.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    310

    2

    Telluris Malus

    20.06 2024 в 03:29

    Никакъв експертен кабинет няма да има, естествено. Радев си връчва третия мандат винаги на БСП. Така, че вчера започна предизборната кампания.

    1246

    1

    БотоксПутю

    19.06 2024 в 18:20

    Ами той експертният кабинет си работи. Защо му е на Чалгаджията друг?
     
    X

    Какво говорят руснаците за F-16