Радев: Най-важното е новият парламент да гарантира сигурността на България

Депутатите трябва да пазят държавния, а не чуждия интерес, каза президентът

Ружа Райчева 19 юни 2024 в 09:03 1110 1

Румен Радев и Илияна Йотова на влизане в парламента

Снимка Ружа Райчева - OFFNews

Румен Радев и Илияна Йотова на влизане в парламента

На влизане в парламента преди откриването на 50-ото Народно събрание президентът Румен Радев заяви, че най-важното е народните представители да се задължат чрез клетвата си да бранят държавния интерес, а не чуждия.

Президентът каза, че очаква дневния ред на следващия кабинет да се диктува от интересите на обществото. По думите му живеем в сложно време и трябва да си дадем сметка, че този парламент има да решава много въпроси.

"Голямата мисия на всеки от народните избранници е да гарантират сигурността на страната в една много сложна геополитическа обстановка и бушуваща война близо до границите ни. Затова пожелавам късмет на 50-ото Народно събрание", заяви Румен Радев. 

На свой ред служебният премиер Димитър Главчев заяви лаконично, че се "надява парламентът да не буксува, а да заработи".

    Ружа Райчева

    Ружа Райчева завършва "Политически мениджмънт и консултиране" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2023 г. с отличие. Преди това се е занимавала с класическа музика и театър. Интересува се от вътрешна политика, медии, култура и международни отношения.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    145

    1

    Джендо Джедев

    19.06 2024 в 09:32

    "Голямата мисия на всеки от народните избранници е да гарантират сигурността на страната в една много сложна геополитическа обстановка и бушуваща война близо до границите ни. Затова пожелавам късмет на 50-ото Народно събрание"

    Демек - да се снишим. Бай Тошо has taught you well!