ПП-ДБ: ГЕРБ са шизофренични. Плюха ни 1 месец, а сега искат подкрепата ни

Ружа Райчева 19 юни 2024 в 12:41 3683 7

ПП-ДБ дават брифинг в куолоарите на Народното събрание

Снимка Ружа Райчева - OFFNews

ПП-ДБ дават брифинг в Народното събрание

ГЕРБ са леко шизофренични. Плюха ни в продължение на месец, че сме вкарали държавата в криза, а сега искат подкрепа от нас за правителство. След като сътвориха хаоса, сега очевидно не могат да сложат ред в него.

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Асен Василев и добави, че в последните три години ГЕРБ са пратили България на предсрочни избори пет пъти и не са направили правителство нито веднъж.

Лидерите на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) дадоха брифинг в Народното събрание, след като по-рано днес 50-ото Народно събрание не успя да си избере председател и бе решено днешното първо заседание да продължи утре. 

Съпредседателят на ПП Кирил Петков каза, че ПП-ДБ ще бъде "ясна проверопейска опозиция, която ще се бори с всяка корупция и кражба".  

"Няма да позволим България да се връща в недалечното си минало. Г-н Борисов да не прехвърля отговорността на другите партии. Той е първа политическа сила и през цялата кампания заявяваше, че ще е водеща и стабилна партия", каза Петков. 

Той призова лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да има предвид, че следващият път, когато събори правителството и не си спази уговорката, че съставянето на редовен кабинет е по-трудно от развалянето му. 

Съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов заяви, че ПП-ДБ застават пред медиите, за да покажат, че коалицията е обединена. Депутатът и бивш министър на електронното управление Божидар Божанов добави, че избирателите ясно са отредили на ПП-ДБ роля на опозиция. 

Асен Василев съобщи, че ПП-ДБ ще внесат в деловодството множество законопроекти - промени в закона съдебната власт, в закона за личния фалит, закона за лицата, подаващи сигнали за корупция, както и правила за избор на реформираната Антикорупционна комисия. 

"ГЕРБ вкараха всичко в хаоса, нека сега го подредят", каза още Асен Василев. 

    Ружа Райчева

    Ружа Райчева завършва "Политически мениджмънт и консултиране" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2023 г. с отличие. Преди това се е занимавала с класическа музика и театър. Интересува се от вътрешна политика, медии, култура и международни отношения.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1017

    7

    IvoIvo

    20.06 2024 в 12:09

    А да кажем ли диагнозата на ПП-ДБ?

    11882

    6

    leomesi

    20.06 2024 в 11:52

    А вие щото сте идеални

    2104

    5

    Mateevk

    19.06 2024 в 14:09

    То да беше един месец само. Плюха ги през цялото време и по всеки повод и без повод. Това не са отношения между партньори, дори и такива сключили брак по сметка.

    12407

    4

    Bad Horse

    19.06 2024 в 13:37

    Да. Това е мима, който трябва да повтарят всеки ден - "За 3 години ГЕРБ причиниха 5 предсрочни избора и не съставиха едно правителство."

    Колко е точно, не е важно. Даже по-добре да се спори за цифрите - така ще получи по-голяма гласност. Но трябва да се набива в главите на хората непрекъснато.

    310

    3

    Telluris Malus

    19.06 2024 в 13:37

    Е и вие вдигнахте данъците на 700 000 души, пък после се чудите защо я няма подкрепата им. Спокойно, не сте само вие. И ГЕРБ и БСП са в клуба.

    -885

    2

    nms

    19.06 2024 в 13:20

    Най-накрая добре казано и смислено, ама това трябва да го набивате непрекъснато че паметта на избирателя е много къса.

    145

    1

    Джендо Джедев

    19.06 2024 в 12:45

    На Боце вече му остана само едно - да плюе по другите. После да мрънка. Ега ти жалката селска креатура!
     
    X

    Какво говорят руснаците за F-16