Искрен Митев: Не искам да съм лукав и хитър политик. Дошъл съм да се боря срещу такива

Еля Изетова 06 юни 2024 в 20:29 4521 1

Искрен Митев в подкаста на OFFNews

Седмият в листите на ПП-ДБ за евроизборите Искрен Митев е най-младият кандидат за Европейския парламент. Но вече е бил народен представител в три парламента, а участието му в тях беше запомнящо се.

С Искрен Митев в подкаста на OFFNews разговаря главният редактор Владимир Йончев.

Ето няколко акцента от разговора им, който можете да проследите изцяло във видеото.

Най-големият ни успех е, че променихме мисленето на хората. Най-голямата ни грешка беше, че не успяхме да поднесем извинение за грешката, която направихме, приемайки да работим с ГЕРБ и ДПС, въобразявайки се, че тези хора могат да се променят и да направят някаква реална реформа. 

Докато изпълняваха нашата програма, си мислехме, че тази жертва си заслужава. Но щетата беше много голяма. Избирателят не ни прости, че се събрахме с хората, които бяхме пратени да изчегъртаме.

Ти не можеш да ги изпереш - те са неизпираеми. Но можеш много да се оцапаш с тях.

Митев разказа за скандалите си с "Възраждане", които често му се случваха в парламента. Антиваксерите се оказаха ваксинирани - не само те, а и техните семейства. Протестиращите срещу еврото си държат парите в евро. Плюят Европа, но ходят там, а не в Русия, бе неговият коментар.

99% от нас никога не са искали да бъдат политици. Да, знаехме, че тези хора са такива, затова дойдохме да се борим с тях. Но влязахме в тяхната игра.

Не искам да бъда лукав и хитър политик. Аз съм дошъл да се боря срещу тях, така Искрен Митев отговори на зебележката на Владимир Йончев, че е впечатлен от добронамереността му, но тя изглежда наивна.

За мен има място за млади хора, които да имат добри намерения. И няма да се откажа от това, дори и да е наивно. Дори ще се опитам да приканя повече хора, които да бъдат такива.

Митев разказа, че сам се отказал да бъде кандидат за народен представител. „На мое място ще влезе една дама, от листата в която бях. Аз освобождавам, за да дойде следващия. И за мен така трябва да работи политиката. Да има приемственост.“

Ако вляза в Европейския парламент, ще защитавам правата на младите хора и няма да оставя България „без глас“, каза Митев.

Преди да стане депутат Митев е бил предприемач. Произвеждал е бои за стени, върху които може да се рисува. Те се използват в много класни стаи - децата могат да драскат по стените, а след това те лесно се изтриват.

Вместо да прави грандиозни събития за закриването на кампанията, той е решил сам да боядиса една стена в детска болница  с такива бои. На тази стена децата ще могат да напишат страховете си, а после да ги изтрият. За мен това затваря цикъла на моят преход от предприемачеството към политиката.

За грешките им в управлението с ГЕРБ, за намеренията му като евродепутат в Европейският парламент, за прогнозите на ПП-ДБ в следващото правителство, за равносметката му като депутат в три народни събрания - всички тези отговори можете да ги чуете в нашия подкаст с Искрен Митев.

Абонирайте се за канала ни в You Tube.

    Еля Изетова

    Еля Изетова е студент по журналистика в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Стажувала е в БНТ и Bulgaria on air. Интересите ѝ са насочени към световната политика.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    875

    1

    Constanza

    07.06 2024 в 00:49

    "Антиваксерите се оказаха ваксинирани - не само те, а и техните семейства. Протестиращите срещу еврото си държат парите в евро. Плюят Европа, но ходят там, а не в Русия."
     
    X

    Какво говорят руснаците за F-16