''Спаси София'' се регистрира като партия в неделя

OFFNews 11 януари 2023 в 11:08 2483 3

Спаси София

Снимка Спаси София

Спаси София става партия

Гражданското движение "Спаси София" става политическа партия, като първото учредително събрание ще е в неделя, съобщиха от пресцентъра на движението. 

Очаква се след приветствената част независимият общински съветник Борис Бонев и част от ръководството на партията да дадат официална пресконференция, на която да представят политическите цели и приоритети на "Спаси София", включително и в контекста на идващите местни избори.

Във вторник Бонев обяви, че предстоят разговори с "Демократична България" и "Продължаваме промяната" за местните избори. "За нас е важно да се разберем за приоритети, а кандидатът за кмет да може да бие ГЕРБ на първи тур", обясни общинският съветник.

В началото на ноември 2022 г. основателят на "Спаси София" заяви, че движението ще стане партия, но допълни, че това няма да промени работата им - "ние оставаме независими, автентични и лоялни на София и на този етап не възнамеряваме да участваме на парламентарни избори".

Целите на партията са:

  • Честно, прозрачно и модерно управление с безпартийна администрация и без корупция;
  • Ускорено регионално развитие и децентрализация на местната власт;
  • Трайно повишаване на доходите и благосъстоянието на гражданите, насърчаване на икономическата свобода и създаване на среда за свободна стопанска инициатива;
  • Равен достъп до обществени блага и достоен живот за всички;
  • Силна България като равноправен и уверен фактор в европейското семейство;
  • Защита на демокрацията, човешките права и свободи за живот в справедливо общество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

3

AntiZ

12.01 2023 в 20:30

При цялото ми отвращение и омерзение от местната власт, състояща се изцяло от партията на банкянския простак и даскалицата по руzzкий, никога не бих дал гласа си за този съвременен комсомолец, натегач и кариерист борко бонев. Напомня ми на комсомолски секретар на селскостопанска бригада за бране на домати.

1065

2

Kalina F

11.01 2023 в 14:14

Дано не се продадат и устоят