Посланикът ни в Москва привикан от руски дипломати, държали сме се "враждебно"

OFFNews 18 октомври 2015 в 15:46 9499 14

Българският посланик в Руската федерация Бойко Коцев е бил привикан за обяснения в руското външно министерство, пише bTV.

Според първоначалната информация, дипломатът ни е трябвало да даде отговор на въпроса защо наши високопоставени правителствени представители са демонстрирали поведение, което е било враждебно за Русия.

Поводът за това вероятно е спорът, който руският външен министър и премиера Борисов водят през медиите.

Бойко Борисов трябва да се срамува пред избирателите си, пред страната си - заради спирането на руските енергийни проекти в полза на САЩ, заяви Сергей Лавров на 13 октомври.

Друга причина за повикването на Коцев в Москва е отношението на държавата към "Лукой", които негодуват заради проверките и смятат, че държавата работи срещу нея с митническите актове, съставени за компанията.

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че е получена нота от руска страна, като посочи, че тя е свързана с митническата проверка в „Лукойл”. По думите му се проверяват всички петролни компании и това е довело до падане на цените и повишаване на качествата на горивата у нас.

„Многократно съм казвал, че руската дипломация е изключителна. В момента може би външният министър Сергей Лавров е най-добрият в света. Използват всеки случай да създават внушение. Ние няма да се поддадем на тях, тъй като винаги съм знаел, че православната църква и народът обичат руския народ, както и аз. Едното е история, памет, признателност. Другото са сметки”, посочи премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!