Кутев: Срещу Борисов трябва да се хвърлят 16 пъти по-големи камъни от тези срещу „белия автобус“

ОFFNews 22 февруари 2015 в 12:27 9331 34

Антон Кутев

"Бойко Борисов за последните шест месеца влезе трайно в историята с три ключови решения, които биха могли да доведат до национална катастрофа. Първото решение е провалът на Южен поток, второто е позицията спрямо Русия в конфликта с Украйна и третото е дългът от 16 милиарда".

Това заяви пред Българската национална телевизия бившият депутат от БСП Антон Кутев. 

По думите му сега гражданите трябва да хвърлят 16 пъти по-големи камъни към втория кабинет на Бойко Борисов заради искането за теглене на 16 млрд. лв. дълг, тъй като през 2013 г. хората са замеряли депутатите от "белия автобус" с камъни заради решението на кабинета "Орешарски" да изтегли 1 млрд. лева заем.

"Аз пазя един от камъните, които полетяха към автобуса", каза БНТ Кутев, който беше вътре в превозното средство, с което депутати и министри се опитаха да преминат през множеството протестиращи около Народното събрание през юли 2013 г.

Депутатът обясни, че кабинетът Орешарски е взел дълг от 1 милиард с 3.5% лихва, а сега тези 16 милиарда ще са с почти 10%.

Според него Тройната коалиция е било последното правителство, което не само е плащало всички вноски по дълговете и не е взимало кредити за това, а дори е платило 2 милиарда повече.

"Аз смятам, че външният министър на страната ни трябва да говори английски, да е добре приет във Вашингтон и в европейските столици, но трябва да може да говори и с руснаците. България е единствената държава в Европейския съюз, която има четири фактора в себе си. Ние сме славяни и това ни прави общи с Русия, ние сме православни, ние пишем на кирилица и ние сме с обща история”, обясни Кутев, като допълни, че заради това България може да бъде мост в отношенията на западните сили с Русия. 

Кутев говори и за бъдещето на Българската социалистическа партия, като каза, че не се притеснява от "Атака" и АБВ като конкуренция на Столетницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews