Борисов се жалва от кабинета "Орешарски" пред посланиците от ЕС

Елица Мартинова 16 декември 2013 в 14:53 3471 13

Срещата на ГЕРБ с посланиците на ЕС и НАТО, Снимка: ГЕРБ
Срещата на ГЕРБ с посланиците на ЕС и НАТО, Снимка: ГЕРБ

 

Ако това правителство остане, през 2015 г. България ще е по-зле от Гърция. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на двучасова среща с посланиците на страните от Европейския съюз и НАТО.

Срещата се проведе в централата на ПП ГЕРБ, а след края й никой от участвалите в нея посланици не пожела да даде коментар пред журналистите.

„С кредитите, които взимат днешните управляващи, задлъжнялостта на страната се увеличава. В момента те си откупуват още една година управление - с парите, които харчат за социални плащания. И моята песимистична прогноза е, че и Валутният борд няма да издържи, ако продължават да управляват по този начин“, каза Борисов.

Експремиерът за пореден път изтъкна негативното значение на факта, че рейтинговата агенция Standard & Poors понижи икономическите си прогнози за България. Той изтъкна, че при управлението на ГЕРБ страната е била стабилна.

„България бе извадена от процедурата за свръхдефицит и я оставихме финансово най-стабилната държава в Европа. В момента това е вече само история, защото преди дни една от уважаваните кредитни агенции промени оценката си за перспективата на страната от стабилна към негативна“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна и ключовото значение, което „Атака“ има за живота на правителството. Според експремиера неговата партия е единствената, която взема самостоятелни и решения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews