Милиардер разреши на служителите си неограничени отпуски

OFFNews 26 септември 2014 в 11:33 58969 13

Британският милиардер и собственик на Virgin Group сър Ричард Брансън предложи на служителите си толкова отпуска, колкото те пожелаят.

"Офертата" бе публикувана на уебсайта му и според нея 170-те души от личния му персонал могат да отидат на ваканция когато пожелаят, за толкова време, колкото пожелаят.

Той добавя, че служителите му няма да има нужда да искат разрешение, нито да го уведомят кога планират да се върнат, но трябва да вземат предвид, че не трябва да допускат отсъствието им да навреди на фирмата.

Сър Брансън споделя, че решението за отпуските било вдъхновено от дъщеря му, която прочела за подобен стил работа в онлайн телевизията Netflix.

"Оставяме на служителя сам да реши дали и кога той или тя може да вземе няколко свободни часа, ден, седмица или месец", написа милиардерът.

"Презумцията ни е, че те ще излязат само когато са 100% сигурни, че те и екипите им са информирани за най-актуалното състояние на всеки техен проект и че тяхното отсъствие по никакъв начин няма да навреди на бизнеса или, защото това има значение, на кариерите им", казва още Брансън.

Той добави, че е предложил тази политика да бъде предложена в САЩ и Великобритания, където "политиката на отпуските може да бъде на практика драконовска".

"Трябва да се фокусираме върху това, което хората постигат, а не върху броя часове или дни, в които работят", категоричен е той.

Virgin Group е работодател на повече от 50 000 служители по света и оперира в повече от 50 държави. Сър Брансън създава компанията през 1970 година и се разраства от компания за поръчки по пощата до група, обхващаща над 350 компании телекомуникационни компании, компании в областта на финансите и авиацията. Сред най-успешните бизнес начинания на Брансън са звукозаписната компания Virgin Records.

През март 2009 година Virgin става основен спонсор на Формула 1.

Личното състояние на 64-годишния Брансън се определя от сп. "Форбс" на 5 милиарда долара към 26 септември 2014 г. Той е на 295 място в класацията на списанието на най-богатите хора на планетата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!