Тридневнен протест в "Луфтханза" блокира полети

OFFNews 02 април 2014 в 08:05 2040 0

Пилотите на германските авиопревозвачи „Луфтханза" и „Джърман уингс" излизат на тридневен протест. 

От днес до петък включително няма да бъдат извършени общо 3800 полета. Очаква се стачката да засегне близо половин милион души. Заради стачката ще бъдат анулирани и 28 полета от Франкфурт и Мюнхен до София и обратно. 

Пилотите настояват за увеличаване на заплатите и предоговаряне на условията на работа. От управата на авиокомпанията твърдят, че са взети всички необходими мерки за справяне с възможния пътнически хаос.

Пътниците, които трябва спешно да летят, ще бъдат пренасочвани към полети на някоя от дъщерните фирми на „Луфтханза". Те ще изпълняват полетите си по разписание, но с по-големи самолети. Съществуват и други алтернативни варианти за пасажери, които могат да отложат пътуването си.

„Пътниците могат безплатно да си резервират нов билет, ако полетът им е отменен. Могат да сторят това в следващите три месеца. Могат да използват авиобилета си, за да пътуват с влак. Има различни варианти, които са представени на нашите интернет страници и затова няма паника”, коментира говорителят на компанията Барбара Шедлер.

Най-важното
Всички новини
X

Да помогнем на украинските деца!