Валежите спират, идва кучи студ в неделя

OFFNews 13 януари 2021 в 05:45 1901 0

Валежите спират, само в източната част от страната до обяд още ще преваляват дъжд и сняг на места. Времето остава облачно с умерен северозападен вятър. 

Максималните температури ще са между 1 и 6 градуса, според прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, по откритите части - до силен северозападен вятър. С него температурите ще се понижават и към 14 ч . на 1200 метра ще е около минус 1, а на 2000 метра – около минус 7 градуса.  

Край морето температурите ще са без съществен дневен ход между 3 и 6 градуса, а сред вълните от 2-3 бала термометрите ще се качат до 10 градуса. 

През следващите дни до края на седмицата температурите ще се понижават. Утре следобяд ще завали сняг, в петък облачността временно ще намалее, в събота ще завали отново. В неделя и в понеделник вероятността за валежи е малка, през първия ден ще има и по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността. Ще бъде доста студено, минималните температури в по-голямата част от страната ще са около и под минус 10 градуса. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови