Ръководство за духовно извисяване

Николай Фенерски Последна промяна на 06 април 2017 в 11:02 7977 0

Човекът е високоорганизирана материя – белтък, протеини и митохондрии. А животът е химически и електромагнитен процес в същата тази материя. Бой, стригане, чалга и Карл Маркс. Ако не ми вярвате, разходете се по площад "Славейков" или Централна автогара, прочетете заглавията, ограмотете се малко. Половината от хартията там е на тема самоусъвършенстване, „селф хелп“. (Другата половина е за масоните, евреите и заговорите.) Езотерика, душеспасителна мъдрост, рецепти и наръчници за духовно извисяване на белтъка у нас, както и за доставяне на удоволствие на същия този изтръпнал белтък. Белтъчето трябва да се гъделичка правилно. Гъди – гъди. И на него му е кеф, горкото. Ернст Мулдашев ни обяснява „От кого сме произлезли“, академик Норбеков ни обяснява как да си направим „енергийна клизма“, хиляди и милиони йоги, моги, тантри, мантри, харе кришна, ошо, намасте, чакри, енергийни аури и прочие зловония от ада ни навигират стъпка по стъпка и точка по точка как да станем доволни от скапания си живот, братле, как от свине да се превърнем в лебеди или как да бъдем съвършени егоисти, с две думи – учат ни на щастие.

А щастието, брат, е нещо изключително. Не е като да бъдеш просто свиня и да ти е хубаво в кочината. (Както рече един средностатистически и високоизвисен индивид – сватбите се правят, за да се събере някой лев за „младото семейство“. Аз, вика, романтика не ям. Майната й, вика, на твоята романтика. До неговото ниво на извисеност обаче се стига след много и тежки тренировки.)

Обичам да се разхождам покрай сергии с вестници, списания и книги. Извисявам се, да ви кажа честно, дори само от четенето на заглавията. Като се извися достатъчно, сядам да пия чай (любимият ми е от маточина и мента, успокоява нервите). Отпивам бавно, чета любимия си вестник „Лична драма“, понякога го сменям със „Строго секретно“, решавам кръстословици и разсъждавам за Човека и Вселената. Невъзможно е, казах си аз в един такъв момент, невъзможно е да остана безучастен! Да не отдам и аз своя скромен принос в борбата с духовната низост! Не и не! Длъжен съм да даря на човечеството своето мъничко, но важно откритие. И се заех да пиша и систематизирам учението. Нарекох го простичко - „Ръководство за духовно извисяване“.

В дъното на всичко стои прозрението на древния китайски мъдрец и мой прародител по съребрена линия Ни Фън (нарекли са ме на него). През вековете много ерудирани умове са доразвивали и усъвършенствали учението, например староеврейският лекар уролог Мордухай Голденщайн или пък моят приятел и моето трето аз доцент Мъдрев. То е достигнало до мен, предавано от ръка на ръка и от поколение на поколение. И за първи път ще види бял свят едва сега. Гответе се за изненади. Нищо вече няма да е същото.

Ще започнем с по-леките упражнения. За да усетите, че сте положили началото на нещо голямо и велико, можете да почнете да изпълнявате няколко определени действия, като не е нужно да бъдат в строга последователност. Допуска се и дори се насърчава смесване и комбиниране. Също така можете да вършите няколко от тези действия наведнъж. Резултатът в такъв случай е по-осезаем и ярък. Упражненията само отначало ще ви се сторят странни, но това е измамно впечатление. Абстрахирайте се и просто започнете терапията! Съвсем скоро ще се убедите сами, че съветите ми винаги и безотказно дават духовните плодове, необходими на вашия високоорганизиран белтък!

Основният принцип на ръководството ни е ВСИЧКО ПРЕКАЛЕНО Е ПОЛЕЗНО.

Упражнение първо: време е да почнете да пушите и да пиете. Но не просто да станете пушач и пияч. Почувствате ли дори за миг духовна празнота и упадък, незабавно започнете да се наливате и да димите, докато главата ви се превърне в огромна камбана и докато ви се удебели езикът така, че вече сте неспособни да артикулирате (раартракалюрляте) думите нормално, а белите ви дробове засвирят като сто каба гайди. На следващия ден ще се почувствате особено. Но не се плашете – до духовното ви извисяване има само някакви си часове мъки и гадене. А когато то настъпи, ще сте убеден, че вече никога няма да погледнете алкохол и цигари. Невърмор! И вие сте на едно стъпало по-високо в духовната стълба – вече изпитвате покаяние и срам.

Упражнение второ: станете гаден егоист и грубиян! Двете не вървят заедно задължително, но да не изпадаме в подробности. При липса на духовен живот и при отчайваща скука, просто е необходимо да изкарате гнева си на човека до вас. Върху неговата бедна глава. Ако нямате свойството да се гневите, тогава се постарайте да разкарате досадата чрез един сочен, звучен и болезнен скандал. Влагайте колкото може повече страст. Не отстъпвайте. Хвърляйте чинии, дистанционни, лампи, столове. Нека и съседите се заслушат. Ако използвате физическо насилие, внимавайте да не навредите сериозно на ближния си. Все пак много скоро след това ще усетите, че сте прекалили и ще ви се прииска да се сдобрите. И точно тогава ще настъпи вашето духовно извисяване, вашата малка победа над лошите енергии. Толкова е хубаво да се сдобрявате, нали!

Упражнение трето: лъжете и/или крадете! Представете си, че си сте се разложили пред телевизора и нещо ви е тъпо. Абсолютен духовен декаданс. На дъното сте. Време е за нещо подло и отвратително. Технически това упражнение е по-сложно за изпълнение, но за сметка на това е налично голямо разнообразие от похвати за неговото осъществяване. Идеята е след краденето и/или лъгането да усетите много дълбоко и разтърсващо покаяние. Щом усетите буца в гърлото и тегавост в душата, след като сте излъгали най-близките си или сте откраднали невинността на половинката си и сте я измамили най-подло, значи упражнението е изпълнено успешно.

Упражнение четвърто: псувайте! Постоянно, перманентно и непрестанно изричайте всички сквернословия, които знаете, съчинявайте нови комбинации от тях, псувайте до откат, докато не ви излезе херпес на устните от толкова мръсотия. Ще видите, че словото има пречистваща сила. Че думите могат да предизвикват физическа болка. След болката вие ще почувствате как постепенно в душата ви се промъква една тънка и остра ненавист към всяка грозна дума. Тогава вече ще сте на правилен път – пред вас е следващото стъпало от извисяването ви. След неколкократно повторение на упражнението ще почнете да издавате единствено възвишени звуци и ще изговаряте само красиви думи – любов, розови балони, позитивизъм, Радан, европейски ценности и подобни. Поезия. От този момент нататък дори само да чуете някой да споменава нечия майка, ще получавате пристъп на уртикария и гърлени спазми.

В следващите ни лекции очаквайте описание на конкретни техники и примери, които ще ви помогнат да изпълнявате по-ефективно упражненията, както и следващи упражнения от по-високо ниво. Духовното извисяване, както виждате, е твърде елементарна работа и може да се постигне с минимални усилия. Не се иска никакъв талант, а само труд. Дерзайте!

Забележка 1: Учението ни не е подходящо за хора, лишени от съвест. При тях нищо от гореописаното няма да подейства и ще си загубят времето в напразни опити. Затова е необходимо най-напред да се установи чрез рентген дали въпросното качество е в наличност. За лишени от съвест можем да препоръчаме друго наше учение, разработено съвместно с доцент Мъдрев под надслов: „Копаене с мотика или права лопата на село през пролетта“.

Забележка 2: Настоящото ръководство не се препоръчва и на самотници по разбираеми причини – нямат си ближен, с когото да тренират. На тях можем да предложим нашата брошура „Как да се запознаваме с интересни хора онлайн и да водим виртуален диалог, който да прерасне във физическа среща, без да се изложим.“