Как да имаме стабилно правителство

Евгений Дайнов 31 октомври 2012 в 02:31 8457 32

Евгений Дайнов. Снимка: Сергей Антонов
Евгений Дайнов. Снимка: Сергей Антонов

 

Всичко живо се тюхка как ще се прави стабилно правителство догодина при един парламент, съставен от поне 6-7 партии. А работата изобщо не е чак толкова неясна.

Веднага мога да ви кажа как в следващия парламент да се формира солидно управляващо мнозинство, което да излъчи силно правителство, радващо се на подкрепата на народа. Е, правителството ще бъде съставено от две партии, но те пък ще бъдат в прекрасни отношения помежду си.

Трябва да се направят две сравнително лесни неща. Първо, ГЕРБ да излезе на изборите с откровено нацистка платформа. Второ, някой най-сетне да се захване и направи партия под името „Всички мразим Костов” (ВМК). Взети заедно, двете партии могат да хванат дори конституционно мнозинство в Народното събрание.

Да огледаме първо мястото на ГЕРБ в тази картинка. Съществена част от неграмотното мнозинство в България е вече откровено нацифицирано. Огледайте се около вас, чуйте какво говорят хората, вникнете в онова, което вашите деца носят от училище. Огромна орда българи вече са се превърнали в откровено нацистка сган, която мрази циганите, турците, мюсюлманите, гейовете, природозащитниците, успелите, образованите, умитите зад ушите, американците, демокрацията, разделението на властите и свободата на словото.

Нацифицираните българи искат онова, което са искали германците преди 3-4 поколения: една страна, една нация, един вожд. Затова мислят онова, което ГЕРБ говори: съдиите са лошите, полицаите са добрите, циганите „гаврили се” с портрети на отдавна умрели хора трябва да бъдат наказани, а мюсюлмански духовници – съдени за антидържавен заговор.

По отношение на бандитите отново имаме еднопосочност на вярванията. И според нацистката сган, и според ГЕРБ има добри и лоши. Лошите са онези, които не са от „нашите” и само ни пречат. Добрите са онези, които са закрилници и хранители на народа (братя Галеви в Дупница, например) или, според ГЕРБ – онези, които „ни” помагат, като ТИМ, например, който най-вероятно ще се окаже поредният помощник на властта при овладяването на медиите.

Подобна еднопосочност има и по отношение на свободата на словото. На ГЕРБ тя не е нужна. А нацифицираната сган направо я мрази. Защото в крайна сметка и двете групи(ровки) искат един и същи модел на управление – власт на юмрука и ботуша.

Имайки предвид тази еднопосочност, ако ГЕРБ просто „надстрои” над реалните си действия и ги развие в ясна нацистка платформа, ще се къпе в подкрепата на милионите, които досега или не са гласували, или нещо са се обърквали в гласуването. Не е задължително в тази платформа да има неща за изтребването на евреите или за започването на война. Просто да си построят посланието покрай темата за повече дисциплина, оптимизъм, патриотизъм, контрол и по-строги наказания за всякакви с „отклоняващо се поведение” – и готово. А и от Брюксел няма веднага да се усетят за какво иде реч – и няма да започнат да ръмжат или кършат ръце. В крайна сметка такъв ГЕРБ няма как да не вкара поне 100 депутата в парламента.

Въпросът с партията ВМК (Всички Мразим Костов) стои по същия лесен начин. Тук „целевата група” е дори по-голяма – 9 от всеки 10 българи неистово, до изпотяване и треперене на ръцете, мразят Костов. Той е виновен за абсолютно всичко, което не е наред – от взривовете в складовете с боеприпаси до наводненията, пожарите и бездомните кучета на Фандъкова. Повечето политически лидери – и на практика всички медии – непрестанно повтарят това послание пред благодарната публика.

Ще рече: всеки, който се сети да направи такава партия, ще има безкрайно големи шансове да влезе в парламента. Да не говорим за това колко лесна би била съответната платформа: „Във всички ситуации ще правим точно обратното на онова, което би правил Костов”. Например: ще правим АЕЦ-Белене (защото Костов не я ще); ще сме добре с руснаците (защото Костов е против тях); ще изграждаме „национални лидери” в икономиката (защото Костов е против монополите); ще направим медиите национално-отговорни (защото Костов е против цензурата) и т.н.

Такава партия от нищото би взела 30-60 депутата. Събрани с ГЕРБ – и ето ви неразбиваемо правителствено мнозинство. Това правителство ще има мандат да прави всичко, което реши. Ще бъде истински „народно” правителство.

Като искате стабилно правителство – това е най-лесният начин да бъде постигнато. Какво точно ще прави то ще се види доста бързо. Аз, във всеки случай, ще пиша всеки ден показания в най-близкото РПУ. През лятото вече тренирах това занимание и, оказа се, не съм го забравил, макар да бяха минали 25 години от последната тренировка.

Какво ще правите вие? Най-вероятно нещо подобно...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!