Quantcast

Йес!

Калин Терзийски Последна промяна на 25 ноември 2015 в 21:00 13058 33

Бих искал да бъда американец в България! Да не си българин в България е велико! Само не бива да си циганин, албанец, виетнамец или нещо подобно, и веднага се превръщаш в най-прекрасното цвете, най-харесвания плод, най-умния, красив и желан човек.

Да си чужденец в България е прекрасно, но естествено, най-добре е да си американец. Защото българите /както и други малки народи, които винаги са били зависими/ най-много обичат американците. Американците са силни и богати, те ще ни помогнат, ще ни изкарат от блатото. Иначе защо ни освободиха от руско робство, под което бяхме след турското и германското робство?

Американците в България са предимно от Юта, русоляви, ококорени мормончета, които искат да ти покажат схема на Бог - отгоре е Бог, отдолу си ти и сте свързани със стрелки. Според тях юдейският народ се преселил в САЩ още преди две хиляди години и там създал велика държава, докато в дива Европа хората не познавали още колелото и микровълновата печка. Има и американци от Средния Запад, които са ограничени и тъповати като българските селяни, но като че ли и повече - говорят за футбол, за коли и глупостта им е противна и дразнеща, няма нищо весело в нея.

Но ако си американец от средната порода - чистичък, висок, средноинтелигентен, завършил колеж, умерен, непринуден и общителен - тогава е най-добре да си в България. Всяка българска жена между 12 и 40 години ще иска да ти духа, да говори на английски с тебе /о, какво удоволствие е да опресниш английския си с истински американец/ и да се ожени за тебе, да се ожени за Великата Златна Америка, за която българите забравиха, че се нарича САЩ и е само една пета част от територията на двата континента, носещи това име.

Всеки българин познава по някой американец. Гордост в семействата е семейният американец, който е бил на гости веднъж, преди пет години и е ял /как ли го накарахме, колко сладък беше само!/ шкембе чорба!

Българските мъже завиждат на американците и поради тази причина ги подвеждат да пият заедно - огромни количества, та да се види, че американците не могат да пият. И действително - американците повръщат, падат на земята, а българските мъже доволно се смеят и продължават да пият - горди победители!

Освен това, американците не разбират от футбол! Ха! Ха, ха, ха! На човек му иде да се пръсне от смях.

Понякога за американец може да се приеме и българинът, живял повече от една година в САЩ, но само като заместител и само в случай на тежък недостиг на американци.

Ако аз бях американец в България нямаше да се суетя, а щях да осъществя сексуални контакти с всички хубавички български момичета, които ми се натискат. Тези с изрусените коси, тези с почернените коси, тези с впитите полупрозрачни панталони, които се носят с прашки отдолу /с безхитростното обяснение, че така им било по-удобно/ с всички тези, които страшно харесват у мене не друго, а личността ми /пак ми идва да се изсмея грозно/, а личността ми е прекрасна с това, че е личност на американец. Тоест, за да зарадвам българите, бих оправил всичките им жени. Без пъпчивите и грозните.

И освен това щях да унижавам българите, като се държа любезно с тях. Знам че те, българите, започнат ли да се държат любезно един с друг, да не се наричат приятелски “педерас” и “свиньо”, работата отива на лошо. Работата отива на бой. За българина любезното отношение е неестествено, плаши го и го обижда.

Всъщност, какво е да си американец? Това означава да говориш на английски и да имаш ирландско - италиански или унгарско - еврейски произход, но да нямаш желание да си припомняш корените си. Да ядеш хамбургери и царевица, китайска храна за микровълнова печка, полуфабрикати и пица за вкъщи.

А когато най-великата страна в света те призове, да хвърляш атомни бомби върху градове, в които има предимно училища и университети. /Енола Гай, самолетът хвърлил бомбата над Хирошима е кръстен на майката на пилота му - много трогателно/.

Също означава да се интересуваш от изкуство, политика, наука - стига да ги дават по CNN или Дискавъри…

Да се бориш за мир, но чак когато започнат да докарват ковчезите с телата на твойте съграждани. Докато няма американски ковчези, неамериканската паплач да мре, на кого му дреме. Е, да…

Да си американец означава да пътуваш по света с лекота, снаряжен само с малко снопче от най-универсалното американско изделие - смолата, слепваща американската нация - със снопче долари.

Да приемат доларите ти с удоволствие в ресторантите в Хърватска и в планинските села на Нова Гвинея. Да изследваш чуждите държави, да се наслаждаваш на странната им диващина /екзотични храмове, съвсем по-различни чийзбургери, дори липса на чийзбургери, разни други интересни неща/ и да следваш чудната си репутация на гражданин на Най-Великата Страна на Света - скромен и непринуден.

Всъщност, в началото безсрамно ви излъгах! Аз съм американец и живея от седем години в България.
Да си американец в България е чудесно!

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.12 2015 в 02:40

Заглавието е непълно. Би трябвало да бъде

YES, ама NO!

30.11 2015 в 14:01

До No 32: Радвам се,че имам Съмишленик!

30.11 2015 в 08:50

Статията не е за американците приятели ;)

29.11 2015 в 10:03

И аз отдавна не бях чел по-лошо нещо, а харесвам Калин Терзийски и като писане и като присъствие. Смятам, че е талантлив и интелигентен човек. Първо в статията няма истина, второ има неясна болка, изглеждаща по скоро, че някой американец му е откраднал гаджето. Трето има много неверни неща. Четвърто има внушения от соц време. От тук да започна, темата за ядрената бомба е толкова предъвкана и изтъркана, че чак нагарча, само да кажа, че ние и Русия далеч повече мразим американците затова, отколкото самите японци. Спирам. Българските жени в по голямата си част женени за чужденци са задомени в белгийски, немски, испански, английски къщи, отколкото американски. Темата за тъпите американци е толкова плитка, колкото и за умните българи, а е и елементарна и невярна, няма как такава тъпа нация да е с най-добрите постижения в науката, културата, спорта, другото за масовия американец не си заслужава да се коментира, не е по различен от немеца например. Това пък с чийзбургерите е толкова банално, че не ми се пише дори. За унгарско еврейския произход, също издава комплекси... в америка никой не изразява мнение от къде си, още по малко иронично. Да може да е лицемерно, но е прието като закон и това ти дава шанс да направиш нещо някъде, без да те гледат подозрително и това е факт. И още и още и още... Абе, Калине, това за което пишеш май не те е надскочило, иронията ти май не е ирония, а някакъв гняв и темата ти не е по различна от раздумката пред блока на професор Вучков

28.11 2015 в 21:23

Отдавна не бях чел по-повърхностен и елементарен текст.

28.11 2015 в 04:01

Някой от коментиращите бил ли е в САЩ?

27.11 2015 в 19:11

ако сумата е вярна или близка, (feat Коцето), простено да му е на лекарописателчето!!! кога ще види 80 кинта??? да му се множат отпред и отзад!!!

27.11 2015 в 15:20

Публикация в "Нашите автори" носи на автора 80 лева (вехти сведения от разлюбен от редакцията Балзак от ПП "Глас народен").
Защо се чудите, че културтрегерите се мъчат ежеседмично да скалъпят някаква простотия с нещо като микрокауза? Ама отдолу имало недоволни коментари и съмнения в белетристичната дарба на автора - голям праз. Едър мангиз е това. Да не мислите, че е лесно всяка седмица да измисляш своята малка шаячна правда с/у хонорар?
После къде били сегашните Ивайло Петров, Йордан Радичков, Дончо Цончев и Генчо Стоев.
Впрочем и Здравка Евтимова рядко се появява в Офнюз, а жалко. За разлика от Терзийски, жената не е убедена, че количествените натрупвания водят до качествени изменения.
Да живее българската проза!
Йессс!:)

27.11 2015 в 13:50

A nas srbe mrzite a albance i turke volite u picku materinu

27.11 2015 в 11:14

Еднопластов човек си ти приятелю!