Изклесъци

Николай Фенерски Последна промяна на 08 септември 2013 в 12:19 9166 8

Николай Фенерски - редактор на алманаха
Николай Фенерски - редактор на алманаха "Резерват Северозапад"

 

Оняденка едни туристи ме питат кво е тава белото, дето било изфрълило морето на брега, некакви, викат, петролни продукти ли са, кво са... Бело, мазно, на парцале... Викам си на акъля тия пак нещо с клоняка тръгнаа напреде, цело лето само умни вапросе задават, взех да се обеснявам, че не знам кво е тва, ама сигурно е нещо от водораслите или от морето, у краа на август секакви медузи са размножават... И си пущам радиото, да чуем за кво става на вапрос. Биле изследвале, мола ви са, у лабараториа консистенциата и стигнале до предположението, че тава е палмово масло... Ма тиа па ка не можаа да измислат нещо друго. Се едно ние си не знаеме кво е тава белото на парцалете...

Ми то си е клесочина. Изклесале са се връз назе и си траат, така си траеха куманистите осемдесе и шеста на пръви май, коги марширувааме, затава излезнааме такиви мутанти днеска... Те тава се казва да се изфрълиш като чикия на мокър песък. Така некой си е изфрълил безнаказано гюбрето от гемията и ние тука си се плацикаме. Оо, викам, я у тава пари да ми даваш, нема да улезнем. Ама сме си затънале иначе отсекъде, та нема мръданье. У духовен смисъл искам да реча.

За едни други родени погрешка и живеещи чрез паразитизъм изхвърляния ми се ще да спомена. Истински изклесъци. Недоправени. Техно е царството земно. Те упражняват връху нашите гръбини своя примитивизъм. Първосигнални и грозни типове, „игралото на естеството“, дето е рекъл поетът... Замисляле ли сте са некоги как са изглеждале звероподобията Бойко, Станишко, Местан, Мики Маус и прочие като бебета? Мислите си, че са биле малки невинни сладки душички? Обаче майките им уместо да ги изпикаат на неко трънка, взеле, че ги родиле. И като мининки тиа биле толко грозни, че техните им фръгале да едът леб от далече, с прашката. А защитниците на мизерията викат като маанеме тия, кои ще туриме и има ли кого да туриме да ни служи... Ка па един нема мал да го дадеме за пример... Министър да оди на работа с кололото и да се издръжа само от заплатата си... Нема такъв тука, тава да ви не е Дания. Има нещо гнило у България. Изклесък до изклесъка.

Некачествен е материалът, от който е изградена политическата ни система. Нема читаво, сичкото е гнилоч и смрадоляк. У момента си префръгат топката. Външно прават опити за конфронтации, а вътре се гъделичкат и си бръкат по дупките един на друг... Опозиция... що ма не фанете да ме поразведете... че да ви повервам.

Де вика Чвора, от комунист власт и от прасе мас се добиват само по един начин - чрез дранье. И като се отбележи фактът, че освен комунопроизводни и десе креатури други немаме на небосклоня, се стига по естествен път до извода, че ако наистина желаем промени, требва да си ги постигнем сами и без компромиси. Ка щете ме разбирайте. У чудеса вече не верваме. Бела дръжава нема да станеме. На кой му не изнаса, да са изнаса. Тама у чужбинско дират роби. По-ниско или по-скъпо платени, нема значение.

И те така те, мишкоподобните си заминаха за своите подредени градове и села накъде средата на континента и Приморско опусте. И я си фанах пъкя къде дом у Бела Слатина. И почнааме с моите ора да връшиме сичките ониа неща, дето ти дават смисъл на живота... Чистиаме двора у Бръкачево, ма двор ли е, два декара... Наплъниаме после бадъня с водица да се изкисне убаво, че тия дена ше доде и грозгето. Туриаме ферментиралия материалец от сини сливи у казаня да го сварим на рикиа. Майкя ми ми сгрея чорбица от домашна кокошка... Па ме чекайте да умрем.

Дечурлиата днеска вече не разпознават истинския вкус на пилешко месо. И не аресват натуралното, свикнаа с баклюците... Накъде а тръгнал тоа свет пропаднал?!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.09 2013 в 11:06

Даа... Изплува цялата позабравена смрад от дълбините, сякаш за почетна обиколка на манежа...

10.09 2013 в 11:01

Е, той Тонито, точно тази седмица, за пръв път май от години, взе, че пропусна!!! :(

09.09 2013 в 20:27

Разказа - перфектен, но кефа продължава и като чета коментарите!

08.09 2013 в 21:05

Евала пич!Само че не пропускай седмици!Поучи се от онзи не"лудия"Филипов!

08.09 2013 в 19:00

Браво, Фенерски, пълниш душата! :) ... с хубави работи, естествено...

Трябваме си такива хора и... " чакайте ни да умрем!" ;)

08.09 2013 в 17:31

Бацеее , дай да са опрааме и да връвим да ги маиняме сичките !Деебна я тава гъзенце , къде ги изпърдело тех....и еченцето къде са са излюпиле от него ! Аслъ клесотина !!!!!

08.09 2013 в 15:48

Удри, баце, таа гад комунистическа! Нема прошка за тиа....

Пеевски ли не беше, бат Сали ли не беше; сикаджиа за зам.-министър на МВР ли не беше, а па некъв друг мадррамуняк мамил Франция и източил дваесе иляди евра и го направиа министър; некви агенти на ДС също имА.... и сичко тава са назначениа у дръжавата!!! Разрешиа незаконните строежи; премахнаа декларирането на имуществото на висши дръжавници, синдикате и работодателе; махнаа онлайн букитата и уредиа монопол на Черепа у хазарта; махнаа Ботев, Вазов и Димов от учебниците; наложиа цензура на медиите - казаа на БНТ да не снима от високо протестите, махнаа неудобните журналисте от Босфор ТВ що зеха да задават въпросе на Орешарски; закриа НЦИОМ задето им казА истината у очите...

.. и последниа да затвори вратата!!!

Те тука да видите: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/09/02/2132033_naznacheniiata_na_kabineta_oresharski_infografika/

А сега слухове некви, че давали нов лифт на Цеко Минев у Банско?


И тава, другарки и другаре, е партиата с най-голем рейтинг, според последните проучваниа!

Закривайте я таа дръжава. "Матрял" ли?? Тава не е и матрял, тава а боклук.

08.09 2013 в 13:52

АФторе, то момите вече го предпочитат силиконов с подходящ размер над световно равнище, ти си се закахърил че децата не разпознавали пилешкото.