От всеки боклук буньище не става

Николай Фенерски 11 юли 2013 в 11:55 8182 11

 Николай Фенерски
Николай Фенерски

 

Бай дифолт, дето се казва, политиците са кофти ора. От всеки индивид политик не става, необходими са много качества за таа професия. Нужно е да си лишен от благоприличие, съвест, морал, чувство за мерка, най-обикновен човешки срам. Немаш ли ги у наличност сичките тия неща, си готов да бъдеш дългогодишен български политик. Ако обаче само едно от тех е у наличност, тизе просто не се вписваш в длъжностната характеристика.

И понеже досегашните боклучаци от най-всекакви партии и партийки са опорочили битието ни дотам, че да се чудят какво толкова искаме и що не се примиряваме за пореден път, като се опитват да внушат, че протестиращите са безобидни, неориентирани, разглезени, се налага да им обясняваме чрез упорство и неотстъпчивост, че вече искаме да си имаме нормално буньище. Такова, от което се носи дъх на нормално гюбре, съдържащо полезни минерали за почвата и което ще бъде използвано за наторяване. Искаме да речем, че вече нема место за мръши, пластмасови опаковки, найлон и отрови на нащо буньище. Мръшите и отровите са БСП, а ДПС, ГЕРБ и Атака са найлонените субпродукти, произведени от същите мръши. Така некак си ги наместиаме. Необходими са нови боклучаци, да са по-качествени, щото тия у момента за нищо не стават. На всеки един желаещ и можещ можем да дадем шанс. Да се омаже. Или да докаже, че не е боклук. Но си остава такъв до доказване на противното.

 Иначе я нещо съм се умълчал тука напоследък. И тава е в резултат на факта, че от едно десетилетие се трудим сезонно, да има кво да едът дечурете и да не одим голи и боси, не за друго. Щото преду време научих и един още по-северозападен диалект от нашия, славянски диалект, говорен от населението на около иляду километра от назе и сеги се грижим за безпроблемното протичане на почивките на трудовия словашки народ по Черноморието. Свежи пари, дето се вика. Не преливанье от единия джеб у другия, както дрогарят Орешаров ни обеснява у парламентарния контрол миналия петък, че щел да закръпва бюджета, за който бюджет големата вина биле носили, много ясно, предишните. Предишните па викаха така за предишните и така нататика. Боклуци до един. И те така те, от сутрин до вечер развозваме мишкоподобни налево-надесно между летището и песъка, щото требва и да се еде. Щото ако чакаме на едното писанье, ше си умреме отглади. Та се чудим на разните ужким пишещи ора, дето основен доход им е творчеството - едни се оправат така, други онака. Има фондацийки, има клишета и пазарни трикове... Но да пишеш с ентусиазма на Дърева, требва да си добре платена писарушка. Отделно жената си е талантлива, ама езък й за таланта, закопава го като оня у библейската притча, де закопал таланта, демек парата, дадена му от баща му.

Щото да защитаваш с писаньето си червеногъзите говновозе си е занимание противно и гнъсно. Нищо напреки Дъревата немам, като физика не ме привлича прекалено, като психика ме отблъсква още повече, при нея има една такава калокагатия - древногръцки термин, означаващ пълно съответствие между външната и вътрешната човешка красота. Та и при тази женица съответствието е съвършено балансирано. Нема как да се отрече, че пише с жар и увлича, ма въпросът е накъде ни влачи въпросното създание у текстовете си? Според неги протестиращите сме лигльовци, дето не знаат кво сакат. Което издава нейното високомерие спрямо „масите“. Дърева, народът не е бил и нема да бъде глупав, само вие долните куманяги го сметате за такъв и тва ви е най-големата грешка. Само наглеци като вазе може да турат такива муцуни у управлението като днешните. Дърева, тизе от извесно време си верваща ристиенка, влазаш по черковите, пишеш на религиозни теми, та можеш ли да обясниш тва свое боголюбие в съчетание с куманизмолюбието ти? Щото на назе малко на шизо ни удара целата таа комбинация.

Фьодор Михайлович, моя добар приятел, още преду век и нещо е споделил, че най-големата изродщина на куманизма ще бъде съчетанието му с ристиенството. И ние сме православни ристиени. И знаем, че верата се не измерва с гайгер-мюлеров брояч, та не ти мерим и на тебе верата. Оня горе ше ти ги мери. Ние само ти се чудим на широтата на възгледите - верваща ристиенка да защитава децата и внуците на убийците на свещеници? Как го правиш, скъпа? Хистерията ще ти простим, целата твоя енергия е сублимирана в тия канали, и да си имала друг вид енергия, примерно сексуална, отдавна си я пренасочила, видно е. Та с таа твоя целеустременост си достигнала други нива на писмовно изразяване. Еваларката, како. Обаче нещо ни убегва. О, ти, ентелегентно, четиресекилограмово божие творение, на кого се кланяш в краа на краищата?

Или викаш и тизе, че требва и да се еде? Само че си се продала на грешните ора. А и един творец не бива да се продава на никого. Айде, вараме те на мира, прави кво си знаеш, не е лесно с толко демони у главата.

Некои ора обаче са надминале Дъревата по доходи от писане. Почнале са с писане, после са преминали към други дейности. И в момента и срещу тех да бегате, нема да ги стигнете. И Сидеров, и Дудуков се барат журналисти, единият бивш такъв, другият шеф на пропаднала медия. Дудуков тръгва като конферансие на поп-фолк мизерни събития, нататък му знаем историята, кога го гушнаха под крилото си от ДС - когато го пратиха в САЩ преди години ужким да се школува как се манипулира, направи си некакъв сайт и си купи скъпа кола с началния капитал, а днеска плаши говньото, без да се сеща колко много е мразен навсекъде. Другият тръгна от глупави книжлета и още по-глупави статии, прокъсляк амбициозен, разминахме се миналата година в центъра на стария Созопол, ако тогива бех знаял кво предателство ще извръши след по-малко от година, щех да го спъна изотзаде и да го заритам насред площада. Или поне щех да си го препцувам по белослатински, да му изтръпнат ушите. И двете споменати лица са вече милионери, но са кукли на конци и милионите ги дължат във всекидневното си изпълнение на поетите задължения към Централата. Та за Дърева ми е по-жал отколкото за тия двамата бездарници.

А така лекичко се опитват да ни лъзнат сеги с изказването и на оня льольо Плевнята - не ти щем институцията, Плевньо. Не ти щем и разбирането, и съдействието, и тава, дето се опитваш да ни даваш наклон на онаа работа. Връй да мънкяш на жена си - мън, мън, мън, мън. Мрънкьо също е получил задача от Централата - да застане на страната на протестиращите. Ама да не ме разберете пак грешно - отново немам против излъчването на президентина наш насъщен, ама и той като Дъревата - външното му оформление и държание съответства абсолютно на вътрешните му заложби и способности. Една пионка, която тъпата мутра от бившото гръбаво управление галеше по главичката. Вънка всичките! Маиняйте се! Ще си изберем други слуги и боклуци, но вазе повече не ви щеме!

На моя онлайн лозунг в протестите пише само това: „Орешарски, гепи ниско - уволнението е близко.“

Те си го знаат. И бръзат да дооткраднат, квото може.

И те така те. Бачкам си тука, чат-пат спим на палатката за подобряване на трудовото настроение. И докладвам: на къмпинг Корал целият заподозрян състав е налице с изключение на геройски протестиращите в столицата на републиката. Не отказвайте се, с вазе сме.

А оняденка като минах през Царево, снимах на площада един куманистически паметник, произведение на зрелия социализъм, съдържащо в себе си на молекулярно ниво съвсем недвусмислено послание, сарказъм и цинизъм, шега и заигравка, ама на гол гъз нали знаете:

Паметник

Та незнайният куманистически скулптор си ни го е показал какво ни чака без заобикалки, те тия така обичат, нагло. Нищо друго не ни чака, бацета и бацки, освен да се фанем за макарите като те тоа те каменен младеж.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!