Смятате ли, че сте достатъчно бързи и умни за Questomania (видео)

ОFFNews 24 септември 2015 в 18:52 5363 0

Поглед отвътре в Questomania.

Questomania не е просто игра. Questomania предлага едно преживяване от съвсем ново поколение, което не само ще ви подари огромна доза забавление, но ще ви разкрие много повече за вас самите.

Не вярвате? Посетете двете стаи на уникалната къща, намираща се на ул. "Пиротска" 20 в столицата, и ще излезете една идея по-осъзнати. Защото Questomania изкарва на показ качества като: аналитично и комбинативно мислене, логика, бързина на реакциите, способност на работа в екип, мислене извън стереотипа, оригиналност, съобразителност, гъвкавост на реакциите при нестандартни ситуации.

Играта се състои от две стаи, в които влизат екипи от 2 до 5 души. Всяка една е тематична и има уникален регламент. За да се справите обаче и в двете, трябва да се изправите пред атрактивни предизвикателства - да разрешите различни загадки, свързани с материалните обекти, да разшифровате кодове, да решите пъзели, да откриете отговорите на интересни логически задачи, да намерите скритите ключове, предмети и обекти, и да преодолеете множество физически задачи. Времето също е фактор в регламента – имате точно един час за да се справите с мисията.


Първата стая ви потапя в света на фантастиката. Нарича се „Тайните на професор Линд“ и ви вкарва в ролята на екип от учени от тайния научно-изследователски институт по изучаване на паранормални явления. Ръководителят ви, гениалният професор Линд, изчезва мистериозно, а няколко дни след това вие получавате интригуващо съобщение от него.

В тайното писмо професорът разкрива, че е създал пространствено портал, който играе ролята на вход към паралелен свят. Той обаче далеч не се оказва безопасно място – населяван е от враждебни същества, които откриват портала и тръгват по следите на учения. За да откриете професора и да му помогнете да се завърне вие трява да разгадаете всички тайни, които се пазят в кабинета му. Внимавайте! Чуждопланетните агенти дебнат отвсякъде!


Втората стая „Портал“ е своеобразно продължение на “Тайните на професор Линд”. Вие отново влизате в кожата на екипа на професора от научно-изследователския институт, който трябва да открие своя ръководител. Този път мистериозното му изчезване е свързано с друг секретен проект, по който е работил – метод за телепортация. Докато го търсите, вие попадате на секретната му лаборатория, която има иновативно и свръхмодерно оборудване. Задачата ви е да откриете и да стартирате контролера, който отваря протала към другия свят, да извършите пътуването и да спасите професора.

Макар и свързани двете пространства имат своя собствена, уникален атмосфера, която прави преживяването истински достоверно. Която и от двете стаи да изберете, ексклузивното изживяване е повече от гарантирано. Пространствата са оборудвани със специално създадени за целта мебели, които придават автентичност на интериора и ви потапят в сюжета. 


Резервации се правят на сайта на Questomania.

„Изживяването беше жестоко! През цялото време ми беше супер забавно. Questomania е нещо, което много бързо те кара да стимулираш мисловните процеси и логиката си. Чувството е все едно влизаш в компютъра игра, но е много по-хубаво, защото влизаш в играта физически и напълно реално. Аз съм човек, който много обича физическата дейност: обичам да скачам, да се катеря, и този тип забавление ми допадна много – хем играеш, хем го правиш фактически – с тялото си. Натискаш бутони, влизаш в тайници, откриваш ключове... Страхотно е“, заяви Дидо от D2, който тези дни реши да се изправи срещу стаята.

Дидо и Плачков.

„В началото, когато влезеш, е наистина странно – попадаш в една реалност, която е напълно различна от познатата ти. Трябва ти известно време да се климатизираш, но след това играта тотално те завладява и ти се вкарваш във филма – буквално. Страхотно е измислено, наистина, такова нещо не бях преживявал“, коментира и актьорът Веселин Плачков, който помагаше на музиканта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews