Миляна Велева: Nova ще запази всички свои публицистични предавания

Мая Младенова 04 януари 2021 в 14:32 10927 1

Снимка Личен архив

Миляна Велева и Николай Дойнов

Миляна Велева - директор на новините на Нова тв - разказва за стартиращия днес канал NOVA NEWS. Той е част от Nova Broadcasting Group и се излъчва на досегашните честоти на Канал 3, като ще има емисии на всеки кръгъл час. Остава ли новинарското съдържание в Нова, кой е екипът на новата програма и още подробности - в интервюто.

-   Каква част от новинарското и публицистичното си съдържание ще запази Нова телевизия? Кои предавания и емисии остават и кои отпадат?

- Nova ще запази всички свои публицистични предавания. Денят на зрителите ще започва със сутрешния блок „Здравей, България“, ще продължава с обедните новини, а в следобедите е времето за новия публицистичен формат „Пресечна точка“, който през есента се прeдставяше изключително успешно. В 19:00 часа е централната емисия, а в 23:00 – късната.

-  Има ли предавания, които ще се излъчват едновременно в двата канала и които ще се прехвърлят към NOVA NEWS?

- От сегашните публицистични предавания на Nova няма да има такива, които да отпаднат от програмната схема. Nova news ще излъчва успоредно цялата публицистика и новини на Nova. В Nova news ще има новини на всеки кръгъл час, както и живи включвания от всички важни събития в страната.

Ежедневните публицистични предавания са „Социална мрежа“ в ранния следобед. В предаването ще се коментират важните теми от обществения и социален живот в страната.

Централната емисия на Nova news е в 18:00 часа с водещ Юлия Манолова, а в 18:30 започва репортерското риалити „Патарински лайв“*. В него журналистът Димитър Патарински ще продължи да представя по нестандартен начин новините от деня и да търси отговори на въпросите от политици, икономисти, общественици, както и да дава думата на обикновените хора.

След новините в 20:00 часа, от 20:30 е „Денят на живо с Наделина Анева“*. Предаването прави обзор на деня с гости по актуалните теми. В емисията в 21:00 часа се поставя акцент освен върху новините от страната и върху международните и икономическите новини.

В събота Nova news ще заложи на спечелилото интереса на зрителите предаване – „Офанзива с Любо Огнянов“*, а в неделя и по двата канала ще се излъчва „Неделята на Nova“, което се утвърди като лидер в неделния следобед. И в събота, и в неделя сутринта зрителите на Nova News ще могат да гледат предаването „Пулс“, в което ще се коментират теми, свързани със здравето и здравословния начин на живот.

-  С общ екип и нюзрум ли ще работят двете телевизии?

- Двете телевизии вече работят с общ екип и в един нюзрум. Целта беше да постигнем максимална синергия между продуценти, репортери, оператори.

-  Къде ще се излъчват извънредните новини?

- Nova news e новинарският канал в нашата група, но това не означава, че в Nova ще има отстъпление от публицистиката или новините. Напротив – разполагайки и с новинарски канал, Nova ще бъде още по-реактивна за живи включвания и извънредни новини.

-  Кои са лицата на новия канал?

- Новините през седмицата ще водят Юлия Манолова, както и Десислава Пейчева и Яна Мойсеева. През уикенда новините ще представят Даниела Пехливанова и Аника Димитрова.

-  Кой ще е ръководният екип?

- Екипът се ръководи от директора на „Новини и актуални предавания“ на Nova Broadcasting Group, а изпълнителен продуцент на Nova News е Габриела Николова. Тя и изпълнителният продуцент на Nova Галина Занева работят вече в синхрон, така че двете телевизии да могат да представят пред аудиторията максимално добър продукт.

*Тези предавания досега бяха в програмата на Канал 3 - б.а.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!