Новинарският канал на NOVA стартира на честотите на Канал 3

Мая Младенова 04 януари 2021 в 11:44 6905 0

Ива Стоянова

Канал 3 официално отиде в историята. На честотите му днес се появи новинарският NOVA NEWS - програма, която се прави от екипа на Нова телевизия.

Че Нова ще се раздели с голяма част от новинарското си съдържание, което ще бъде отделено в друг канал, съобщи пред месеци ръководителят на телевизията Ива Стоянова. Нова, от своя страна, ще стане с развлекателен профил.

Днес в сутрешния блок "Здравей, България" Стоянова коментира, че каналът NOVA News е създаден заради повишеното търсене на информация от аудиторията през изминалата година. Технически и кадрово е подготвен за около месец от работещите в Нова. Каналът предлага новинарски емисии на всеки час, самостоятелни предавания, както и излъчвания на живо на всички събития, които вълнуват много хора. Първата емисия е в 10:00. Сутрешният блок ще върви паралелно по двата канала.

От старта ѝ като национална ефирна телевизия досега новините и публицистиката бяха неизменна част от съдържанието на Нова. Телевизията се превърна в един от основните информационни източници в страната. В последните години обаче много от знаковите лица бяха принудени да напуснат или си тръгнаха по собствено желание, като много от тях намекнаха за ограничаване на редакционната свобода.

Голямата промяна в телевизията става малко преди каналът да смени отново собствениците си само в рамките на две години. Този път купувач е United Group - американска компания, която притежава и БТК.

„Не е тайна, че братя Домусчиеви подписаха предварителен договор за продажба с „Юнайтед груп”. Ако той бъде одобрен от всички регулаторни органи в страната, ще има смяна на собствеността. Вярвам, че с вярата и желанието за развитие на този огромен инвеститор ще продължим да растем. Надявам се и ние да оправдаем доверието”, каза Стоянова в "Здравей, България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови