Илиана Раева за нападките на Ирина Винер срещу ансамбъла ни в Токио: Избухнах, побеснях, полудях. Бях като цунами

OFFNews 05 октомври 2021 в 14:47 7958 0

Снимка БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева за пръв път отвърна публично на нападките от нейната руска колежка Ирина Винер. Най-влиятелната жена в грациозния спорт не успя да преживее загубата на нейните момичета от българския ансамбъл на олимпийските игри в Токио и от израелката Линой Ашрам.

Винер обвини съдиите за неуспеха на рускините както при ансамблите, така и в индивидуалната надпревара. Раева дипломатично си замълча, за да не помрачи един скандал радостта от спечелването на златото, но вътре в себе си е приела много тежко нападките на Винер.

"Избухнах. Бях като цунами. Като торнадо. Побеснях. Полудях. Не можеш да кажеш такова нещо за отбор, който категорично е най-силният отбор в света", коментира Раева в интервю за youtube канала „Спортната джунгла“.

"Седях, гледах. Честно казано, бях изненадана. Не очаквах от нея такава реакция. Изгуби много. Изгуби много от силата си“, коментира Раева.

Какво още каза Илиана Раева за Ирина Винер и през каква драма премина ансамбълът след лошия резултат в многобоя на европейското във Варна няколко седмици преди олимпийските игри, вижте в цялото интервю за youtube канала Спортната джунгла.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови