Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Треньорът на Шотландия обясни провала с ниския ръст на нацията

Дайте да съберем по-високи мъже и жени, предлага легендата Страхан

OFFNews 09 октомври 2017 в 09:20 1638 0

Селекционерът на Шотландия Гордън Страхан даде изумително обяснение за неуспеха на отбора да се класира поне за плейофите на Мондиал 2018. Тимът пропуска поредно голямо първенство за разлика от останалите британци. 

В последния си мач от групите Шотландия завърши 2:2 като гост на Словения и остана на трето място, докато второто беше заето от Словакия. Наказа ги ръстовият Роман Безяк, бивш ас на Лудогорец. 

“Изоставаме генетично от останалите отбори. В тези квалификации Шотландия беше най-ниският отбор след Испания. Днес се изправихме срещу силов и ръстов отбор, а не можехме да противопоставим подобен състав. Знаехме, че ще имаме проблеми със статичните положения и точно така получихме и двата гола.

Никой не може да ме убеди, че словенците са били по-технични от нас. Трябва да съберем високи мъже и жени и да видим какво може да се направи”, каза бившият мениджър на Селтик, напомняйки леко на идеите на зловещите нацисти.

"Аз обаче съм горд с моите момчета, свършихме страхотна работа през тези квалификации", побърза да заяви легендата, който сам е висок едва 168 сантиметра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews