Любимец на Лудогорец изхвърли Шотландия от Мондиал 2018

Полша потегли към Русия след як бой над Черна гора

OFFNews 08 октомври 2017 в 21:20 2379 0

Снимка Дейли рекърд

Истински кошмар за Шотландия! Тимът се прости с Мондиал 2018 след издънка 2:2 като гост на Словения. Победата за британците беше задължителна в битката за второто място в група F.

Всичко им тръгна по вода, след като Грифинс откри резултата. Тогава на сцената се появи Роман Безяк! Бившият ас на Лудогорец и любимец на Разград вкара два гола. В края Шотландия се докопа да равенство, но то беше крайно недостатъчно.

По същото време Словакия се изкачи на втората позиция, побеждавайки Малта у дома. И мина шотландците по голова разлика. От Братислава да пратят камион с местна бира на Безяк! 

Лидерът Англия вече си бе осигурил първото място в групата. “Трите лъва” спечелиха с 1:0 протоколното си гостуване на Литва с гол от дузпа на (каква изненада) Хари Кейн през първото полувреме.

Полша стана резонно 14-ият отбор, който си гарантира участие на световното първенство в Русия. Дружината на Роберт Левандовски, който вкара само един гол при успеха 4:2 над Черна гора, се присъединява към домакина Русия, Бразилия, Иран, Япония, Мексико, Белгия, Южна Корея, Саудитска Арабия, Германия, Англия, Испания, Нигерия и Коста Рика.

На второ място в квалификационна Група “Е” остана Дания, която вероятно отива на плейоф. Поляците се нуждаеха от равенство, за да заемат първото място в групата. “Червения динамит” пък завърши 1:1 у дома с Румъния, а в мач без значение от тази група Казахстан и Армения не се победиха - 1:1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews